На 18.12.2018г. фолклорен ансамбъл Тракия - Пловдив кани своите почитатели

...
На 18.12.2018г. фолклорен ансамбъл Тракия - Пловдив кани своите почитатели
Коментари Харесай

Ансамбъл Тракия кани на два концерта

На 18.12.2018г. фолклорен отбор " Тракия " - Пловдив кани своите фенове на станалия към този момент традиция двоен празничен концерт под надпис " Коледна приказка " в ГДК " Борис Христов “. В два поредни концерта с начален час от 18.00 и от 19.30 часа, своята " Коледна приказка " ще опишат " Детската танцова школа " и професионалните актьори на Фолклорен отбор " Тракия " - Пловдив. Билети се продават на касата пред община Пловдив и в постройката на отбор " Тракия " на ул. “Даме Груев “ 1а.

Цената на билетите е, както следва:

Концерт на Детската танцова школа - 5.00 лева

Концерт на Ф.А. " Тракия " - Пловдив - 10.00лв.

телефон за контакти: 032 693 876 

Фолклорен Ансамбъл “Тракия " – гр. Пловдив е основан през 1974 година. Той има задача да резервира и развие националното песенно и музикално-танцово благосъстояние от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в съвсем достоверен тип или в модерни музикални и танцови тълкования същински бисери на националното творчество. Ансамбълът се отличава със своя несравним жанр на авторство и автентичност.

Творческият образ на “Тракия " е основан и се развива от най-големите създатели в региона на фолклора като проф. Кирил Дженев, доцент Стефан Мутафчиев, проф. Николай Кауфман, проф. Николай Стойков, К. Колев и доста други.  Директор и основен живописен началник на ФА “Тракия " е проф. доктор Даниела Дженева.

За 44 години Ансамбълът е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, подпомагайки държавните институции в голям брой значими конгреси. Участвали са в интернационалните прояви в 48 страни.  Носители са на всички вероятни награди в областта на културата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР