На 16 юни е Националното външно оценяване по математика за

...
На 16 юни е Националното външно оценяване по математика за
Коментари Харесай

Седмокласниците днес се изправят пред изпитите за външно оценяване


На 16 юни е Националното външно оценяване по математика за учениците от 7. и 10. клас. За 150 минути седмокласниците би трябвало да решат 23 задания.

18 от тях изискват изтъкване на един правилен отговор от четири вероятни, оповестиха от МОН. Две са с къс свободен отговор, а три задания изискват уголемен свободен отговор. Тестът по математика за десетокласниците има 17 задания, от които 15 са с избираем отговор, а две – с уголемен свободен отговор. Изпитът продължава 90 минути. Резултатът от НВО в 7. клас се употребява като балообразуващ детайл при приема на възпитаници в 8. клас. Според измененията в Наредбата за организация на дейностите в учебното обучение от тази година учениците подреждат желанията си и в четвърти стадий на класиране за банкет след 7. клас. С резултата от НВО десетокласниците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втория гимназиален стадий. Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни.
-->
С резултата от НВО десетокласниците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втория гимназиален стадий.

Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР