На 16 януари Red Hat официално съобщи, че акционерите са

...
На 16 януари Red Hat официално съобщи, че акционерите са
Коментари Харесай

Акционерите на Red Hat одобриха продажбата на компанията за $34 милиарда

На 16 януари Red Hat публично заяви, че акционерите са одобрили продажбата на компанията на американския IT колос IBM. Това е значима стъпка към закриването на договорката.
За продажбата на Red Hat гласоподаваха с общо 141 милиона акции на компанията. Против бяха притежателите на 171 848 акции на Red Hat.

Поглъщането на Red Hat от IBM бе оповестено още в края на месец октомври предходната година. Според предварителното съглашение, IBM заплаща със лични средства по $190 за всяка една акция на Red Hat. Това е с 60% повече от пазарната цена на тези акции, ден преди да бъде оповестена продажбата на Red Hat.

Към сегашен ден пазарната цена на Red Hat е $20,5 милиарда, а на IBM – $113 милиарда. Интересно е, че през миналите 5 години IBM изгуби съвсем една трета от своята пазарна капитализация, до момента в който за същото време пазарната цена на Red Hat набъбна със 170%.

Сделката би трябвало да бъде затворена до края на месец октомври тази година. След като това се реализира, Red Hat ще стане независим подотдел в структурата IBM Hybrid Cloud . При това Red Hat ще продължи да развива своите услуги с отворен код и ще се придържа към досегашната си тактика.

„След като се обединим, ще имаме мощни лидерски позиции в региона на хибридните облачни технологии, с което ще удовлетворим повишеното търсене от страна на бизнеса към безвредното прекачване на бизнес приложенията в отворена облачна среда“ – сподели генералният управител на IBM Стив Робинсън (Steve Robinson).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР