На 16 октомври (събота) от 18.30 часа в Културен център

...
На 16 октомври (събота) от 18.30 часа в Културен център
Коментари Харесай

Вокална студия „Усмивки“ чества 25-годишен юбилей с концерт

На 16 октомври (събота) от 18.30 часа в Културен център „ Стара Загора “ Вокална студия " Усмивки " при  Народно читалище " Родина -1860 " ще отпразнуват с концерт своя 25- годишен празник.

По време на него ще бъдат представени  албумите " 25 години Усмивки " - с нови авторски песни, и " Горска дискотека " - с определени авторски песни от предходните албуми.  Авторските части са по музика на Жанина Янкулова, текстове на Мая Дългъчева и Христина Радомирова и аранжименти на Николай Цолов, Красимир Чанов, Димитър Димитров, в осъществяване на Вокална студия " Усмивки ".

Тъй като местата са лимитирани входът за концерта ще е с предложения, които могат да бъдат получени в Читалище " Родина -1860 " или на място, до запълване на потенциала на залата. Ще бъдат спазени всички противоепидемични ограничения.

Вокална студия ”Усмивки ” при Народно читалище „ Родина ”, Стара Загора е основана през 1995 година През годините в студията са взели участие стотици деца от всички учебни заведения и детски градини в града. Младите артисти на възраст от 4 до 19 години са разпределени в 3 възрастови групи.

Целта на вокалните педагози Жанина Янкулова и Елена Маликатова е развиването на детските гласови благоприятни условия и музикален слух, художествена направа на песните, работа с микрофон и образуване на верен нюх за стойностните песенни мостри. За артистичното и атрактивно театрално показване на песните с “Усмивки ” работи хореографът Ромина Славова.

Репертоарът на „ Усмивки ” включва детски занимателни песни, фолклорни обработки, българска и непозната поп, рок и джаз музика. Освен групово и солово децата се изявяват и в разнообразни обединения - дуети, триа, квартети.

" Усмивки ” вземат участие интензивно в културния живот на града, както и в редица национални и интернационалните състезания и фестивали, където непроменяемо печелят призови награди. Много овации и висока оценка за представянето си младите артисти получават и на своите концерти в Македония, Гърция и Франция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР