На 15 септември излезе „Лимонов”, романизирана биография на руския писател,

...
На 15 септември излезе „Лимонов”, романизирана биография на руския писател,
Коментари Харесай

Еманюел Карер се завръща с романизираната биография Лимонов

На 15 септември излезе „ Лимонов”, романизирана биография на съветския публицист, журналист и политик Едуард Лимонов, чиято персона непроменяемо подбужда разногласия.
„ Лимонов “ (превод: Росица Ташева, 512 стр., цена: 20 лева.) е издадена през 2011 година, а последните отразени в нея събития датират от 2009 година, когато Лимонов афишира своята кандидатура за президентските избори през 2012 година като „ естествена и само допустима “. Но кой в действителност е той? Дребен престъпник в Украйна; кумир на руския ъндърграунд по времето на Брежнев; клошар, след това прислужник на милиардер в Манхатън; фешън публицист в Париж – и създател на 10 книги; боец на страната на сърбите във войните в Югославия; троент политически пандизчия – в два пандиза и един лагер; създател и харизматичен началник на оповестената отвън закона Национал-болшевишка партия в Русия; претендент за президент; създател на опозиционно придвижване против Путин. Вижда себе си като воин, доста хора го виждат като фашист. Едно обаче не може да му се отхвърли: Колкото и безредна да наподобява траекторията му, в нея има избрана поредност и тя е, че той постоянно, безусловно постоянно е бил на страната на несретниците.
Еманюел Карер е изтъкнат френски кинокритик, сценарист и публицист. През 1984 година издава първата си книга - „ Смелост “. Пише и сюжети, един от които - „ Снежният клас “ - получава премията „ Фемина “ (1995). Поразен от аферата Жан-Клод Роман, която раздрусва френското общество през 1993 година, той участва на процеса и се свързва с килъра с желанието да напише книга. Така се появява „ Врагът “ – название на Сатаната, на злото, подтикнало Роман да избие цялото си семейство. С „ Царството “ Карер печели премиите на в. „ Монд “, на сп. „ Лир “ и на сп. „ Поан “. „ Лимонов” е следващо удостоверение за благосъстоянието на неговите креативен търсения и за умеенето му да заобикаля жанровите клишета.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР