На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран

...
На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран
Коментари Харесай

Местният парламент подкрепи искането на кмета на Бургас

На 14 януари кметът Димитър Николов изиска да бъде прецизиран и авансово разгласен лист с планувани за замяна на тръби улици в годишния проект на ВиК, с цел да бъде съобразена с него финансовата стратегия на Община Бургас. Днес настояването му бе подкрепено и от локалния парламент. По този мотив кметът Николов съобщи следното:

 

" Тази администрация, която управлявам, постоянно се е отнасяла с отговорност към средствата от бургаските данъкоплатци. Затова още веднъж декларирам, че нямаме желание да прахосваме пари и да ремонтираме улици с неподменена подземна инфраструктура освен в града, а и в общината. На места има не 30, а 40 и 50-годишни тръби. Ежедневно на няколко места в града пораждат ВиК повреди. ВиК не се управлява от Община Бургас. Ако до момента аз изпращах писма с молба, в този момент ще мога доста по-солидно, с гласовете на вас, общинските съветници, да внеса листата с улиците на Бургас, които се нуждаят от незабавен ремонт. На първо място в дългия лист сме извели улиците, за които отговаряме неведнъж на тъжби и за тях са импортирани подписки от жители, домоуправители, компании. Да, ние имаме подготвеност като Община да внесем за гласоподаване в локалния парламент този незабавен лист с улици, които да бъдат ремонтирани в границите на година. Средства ще намерим. Но няма да ремонтираме улици, които са с неподменена подземна инфраструктура! Колкото по-бързо ВиК сложи нови тръби на тези местоположения, толкоз по-бързо ще влезе Общината, с цел да ремонтира от горната страна, ще реагираме на секундата. "

 

Целта на подкрепената от локалния парламент самодейност на кмета е да се планува финансов запас в Бюджет‘2021 за възобновяване там, където ВиК има подготвеност да извърши на първо време подземната работа, а след това Общината да преасфалтира и построи нови тротоари от горната страна. Така няма да се вършат непотребни разходи, както и няма да се постанова ремонтирана улица още веднъж да бъда разкопана поради ВиК повреди или за замяна на водопреносната мрежа.

С утвърденото оферти на кмета се трансформира логаритъмът на взаимоотношение сред институциите, тъй че ВиК асоциацията да подава предварителна информация за плануваните поправки и вложения в Бургас, а не както до момента след приемането на бюджета.

На дневен ред и тази година са извънредно значими улици, които Община Бургас има подготвеност да ремонтира, само че те нямат заменена канализационна и водопреносна мрежа. Асфалтирането може да бъде осъществено, само че не и преди промяна на тръбите, защото ще е неефективно.

 

* Най-спешно от ремонт на пътни и тротоарни настилки се нуждаят следните улици:

 

Ул. " Климент Охридски ", ул. " Ивайло ", ул. " Патриарх Евтимий ", ул. " Шейново ", ул. " Пробуда ", ул. " Македония ", ул. " Христо Фотев ", ул. " Цар Самуил ", ул. " Дебелт ", ул. " Мария Луиза ", ул. " Гладстон ", ул. " Цар Асен ",  ул. " Оборище ", ул. " Асен Златаров ", ул. " Юрий Венелин ", ул. " Иван Богоров ", ул. " Странджа ", ул. " Екзарх Йосиф ", ул. " Митрополит Симеон ", ул. " Славянска ", ул. " Д-р. Нидер ", ул. " Индустриална ", ул. " Петко Задгорски ", ул. " Атанасовско езеро ", ул. " Константин Величков ", ул. " Перущица ", ул. " Шар планина ", ул. " Одрин ".

 

За тях Общината има подготвеност да финансира подмяната на настилките и ще ги показа за предпочитани на общото заседание на районната ВиК асоциация, с искане да залегнат в годишния проект на ВиК сдружението.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР