На 14 октомври (събота), когато по традиция се отбелязва Петковден,

...
На 14 октомври (събота), когато по традиция се отбелязва Петковден,
Коментари Харесай

Шест села очакват гости тази събота

На 14 октомври (събота), когато по традиция се отбелязва Петковден, в шест старозагорски села приготвят празник за поданици и посетители. В село Люляк ще отбележат 110 години от построяването на храм „ Св. Петка “ и 100 години от рождението на Христо Кацаров. Програмата стартира в 10.00 часа с утринна литургия в църквата, а в 11.00 часа ще бъде открит монумент – комбинация на Христо Кацаров – драматург, стихотворец, публицист и притежател на званието „ Почетен жител на Стара Загора “, и на Петко Кацаров – интелигент и първи основен преподавател в селото. Празничният концерт ще стартира в 12.00 часа.

В село Дълбоки чакат посетители на Празник на тиквата. Четвъртото му  издание стартира в 10.00 часа. Организатор е локалното НЧ „ Развитие – 1878 “. Предвидени са песни, танци и занимателни игри, само че също по този начин кулинарни състезания и  майсторене на вкусотии от тиква.
-->
За своя ден се приготвят и в село Плоска могила. Веселието е с начален час 13.00 ч. В Памукчии посетители посрещат в 15.00 часа с водосвет в църквата „ Св. Параскева “. Следват музикални поздрави от Женска фолклорна група при НЧ „ Пробуда – 1921 “, село Михайлово и оркестър „ Стара Загора ”.

От 16.00 часа е началото на музикалната стратегия в село Яворово, макар че денят ще стартира със утринна празнична литургия в черквата „ Св. Петка “, а по обяд ще бъде подготвен петковденски курбан в стола на учебното заведение. За положителното въодушевление на гостите ще се погрижат самодейци от двете читалища – „ Ахинора – 2006 “ и „ Пробуда – 1925 “, както и оркестър „ Чирпанлии “ с началник Николай Енев и солисти – Мария Енева и Ирина Иванова.

От 16.00 часа е планувано да стартира празникът и в село Воденичарово.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР