На 14 декември, в централата на полската полиция във Варшава

...
На 14 декември, в централата на полската полиция във Варшава
Коментари Харесай

Гранатомет, взривил се в полицията във Варшава, бил подарък от Киев

На 14 декември, в централата на полската полиция във Варшава по необясними аргументи се взриви гранатомет, и то в помещение, прилежащо на кабинета на основния комендант, който загуби краткотрайно слуха си. Леко пострада и охранител на долния етаж. Днес потърпевшият Ярослав Шимчик изясни пред полското радио RMF FM какво се е случило, съобщи " Новая газета. Европа ".

Генералът споделя, че гърмежът станал, когато се опитвал да реалокира гранатометите, подарени му по време на аудиенция в Украйна.  Били два. " Взривът беше мощен, проби пода и повреди тавана на прилежащия кабинет ", споделя Шимчик. Неназован член на полската делегация споделя, че генералът е получил подарък два употребявани гранатомета, евентуално RGW-90. Eдиният е подарен от началника на украинската полиция Игор Клименко и бил преправен на тонколона. Клименко дори пуснал музика, с цел да покаже по какъв начин работи сувенирът. 

Вторият гранатомет е подарък от шефа на Държавната работа по изключителните обстановки на Украйна Сергей Кук. Той не бил преправен, само че украинската страна уверила Шимчик, че гранатометът не съставлява заплаха. Подаръците били закарани във Варшава, генералът ги оставил в задната част на офиса си. Визитата в Украйна била на 11 и 12 септември. Какво е имало в гранатомета, който се взривил, не се оповестява. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР