На 14 декември бе изтеглен жребият за 1/8-финалната фаза на

...
На 14 декември бе изтеглен жребият за 1/8-финалната фаза на
Коментари Харесай

1/8-финали на Шампионска лига - кой ще продължи напред?

На 14 декември бе изтеглен жребият за 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Първите мачове ще се проведат през месец февруари, до момента в който реваншите ще се състоят през март. Най-добрите 16 тима в шампионата към този момент са ни известни, само че занапред ще забележим кой ще се подреди измежду първите 8 в конкуренцията.

Какви са възможностите в проценти на всеки един от 16-те отбора да откри място измежду 1/4-финалистите? В тази публикация ще се опитаме да създадем умели прогнози в това отношение. За вас пък не остава нищо друго, с изключение на да извършите своята и да дадете най-хубавото от себе си. Добрите облаги ви чакат.
Република България Лайпциг 40% - Ливърпул 60%

Република България Лайпциг не е тим, който следва да бъде подценяван. През предишния сезон “червените бикове” доближиха до 1/2-финалите на шампионата, а през тази акция финишираха пред Манчестър Юнайтед в своята група. Ливърпул обаче остава любимец, макар проблемите с контузени футболисти.
Барселона 40% - ПСЖ 60%

Тук отдаваме преимущество на ПСЖ поради проблемите, които Барселона продължава да изпитва. Каталунците по този начин и не направиха нужната гражданска война през лятото, като повода за това бе липса на финанси. На този стадий новият треньор Роналд Куман не съумява да наложи концепциите си по най-хубавия вероятен метод.
Порто 30% - Ювентус 70%

Ювентус продължава да преследва първи трофей в Шампионската лига от 90-те години на предишния век насам. Гръмкият триумф с 3:0 над Барселона на “Камп Ноу” вдъхна вяра на почитателите, че новият треньор Андреа Пирло към този момент стартира да се приспособява към позицията. Да имаш Кристиано Роналдо пък постоянно е огромно преимущество тъкмо в този шампионат.
Севиля 50% - Борусия Дортмунд 50%

Един конфликт, който чакаме да бъде с изравнени сили. Севиля е измежду топ тимовете в Испания, само че същото можем да кажем и за Дортмунд във връзка с Бундеслигата. Андалусците нормално играят сполучливо в Европа, само че немският отбор има някои забележителни футболисти, отпред с головата машина Ерлинг Холанд.
Лацио 20% - Байерн Мюнхен 80%

Носителят на трофея Байерн Мюнхен продължава да наподобява като плашещ конкурент в шампионата, като несъмнено не считаме, че баварският гранд ще завърши присъединяване си още на 1/8-финалите. Освен в случай че не се стигне до безумно подценяване от страна на Байерн, най-вероятно тимът на Ханзи Флик няма да има проблеми тук.
Атлетико Мадрид 50% - Челси 50%

През предишния сезон Атлетико Мадрид отстрани различен британски тим на 1/8-финалите, отстранявайки тогавашния притежател на трофея Ливърпул. Испанците са турнирен състезател и не е по никакъв начин чудно, че в последните години стигнаха два пъти до финала. Челси обаче усъвършенства състава си с няколко нови попълнения преди началото на сезона. Английският отбор даде поръчка за освен това в шампионата под управлението на Франк Лампард.
Борусия М’гладбах 40% - Манчестър Сити 60%

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола дойде в клуба с концепцията да завоюва Шампионската лига, само че все нещо не се получава за него. Обикновено “гражданите” минават елементарно своята група, само че във етапа на елиминациите се провалят. Борусия М’гладбах пък потвърди своя капацитет, успявайки да излезе от групата си. Този конфликт може да се окаже проблематичен за Манчестър Сити, в случай че британският отбор не даде 100 % от себе си.
Аталанта 40% - Реал Мадрид 60%

Аталанта доближиха етапа на елиминациите за втори следващ сезон, а успеха им с 2:0 над Ливърпул на “Анфийлд” сподели, че тимът на Гасперини може да бъде доста рисков в Европа. От друга страна двете загуби на Реал Мадрид против Шахтьор в груповата фаза ни подсказаха, че тази версия на “кралския клуб” има своите проблеми. Шансовете на Аталанта тук са действителни, макар че Реал Мадрид остава любимец.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР