На 14 август 16-годишната Грета Тунберг за пореден път демонстрира,

...
На 14 август 16-годишната Грета Тунберг за пореден път демонстрира,
Коментари Харесай

Грета Тунберг и непоносимата лекота на екоактивизма

На 14 август 16-годишната Грета Тунберг за следващ път показва, че не желае да се занимава с нещата, които един младеж нормално прави в средата на август.

Тя театралничи самонадеяно на палубата на яхта с нападателен дизайн, а в очите й се чете решителността, че ще преплува Атлантическия океан, без да отделя нездравословни излъчвания. Дори демонстрира пред обективите кофата, в която... сещате се...

Яхтата е спортна, няма място за санитарни пространства.

Датата към този момент е 29 август, а всички погледи са вперени в младата шведка, която след по-малко от месец ще приказва пред водачите на света в Организация на обединените нации.

Тя възприема себе си за будител и лидер на вълна от световни митинги, които упорстват да се подхващат ограничения незабавно. Само че с шумния си активизъм, гръмки лозунги и спорен персонален образец Тунберг притегля като магнит едни, само че озадачава други с крайния и наивистичен метод към опазването на околната среда.

Вдигнете ръка, в случай че двуседмичният й преход от Европа до Америка по море ви се коства по-удачен вид за постоянен всеобщ превоз спрямо осемчасовите полети.

Грета не хвърча със аероплан до Ню Йорк, а плава с яхта, предоставена й от принц Пиер Казираги. Само че с цел да бъде върната назад в Европа яхтата, до Съединени американски щати ще отлетят двама души екипаж.

Капитанът, с който Грета плава - Борис Херман - също ще избра аероплан, с цел да се прибере в Германия. Правилно прочетохте - поради оповестеното като свръх екологично пътешестване на Тунберг не един, а трима души ще летят със аероплан. Самата тя още не е решила по какъв начин ще се прибере.

Да си екоактивист стартира да наподобява елементарно като детска игра, измислена от 16-годишна тийнейджърка.

Тунберг упорства " огромните неприятни корпорации " незабавно да прекратят активността си. Но въпросите за обществените резултати от възможното " коренно решение " на климатичните промени - възможната загубата на десетки хиляди работни места или високата цена за достъпа до различни еко-услуги, не попадат на радара.

Самата тя надали ще се сблъска с сходен проблем - майка й е фамозна оперна певица в родната Швеция, а татко й е прочут публицист.

Подобни несъгласия, комбинирани с ефектните, само че кухи лозунги, отблъсква хората от концепциите за запазване на околната среда и битка с климатичните промени, които към този момент са факт.

Имиджът, който Грета гради към себе си, води на нейна страна хомогенна група фенове. Изглеждат доста, тъй като са много кресливи, и си наподобяват до един в желанието си да бъдат чути. Проблемът е, че посланията им в доста случаи са просто въпрос на фешън трендове.

Днес е съвременно да си еколог, само че тази екология постоянно се показва само в дребнави ежедневни дейности, съответно документирани из обществените мрежи.

Повечето от тези почитатели не приказват задълбочено за измененията в климата и по какъв начин да ги предотвратим. Те на драго сърце обаче ще ви покажат новата си сламка за многократна приложимост, бамбуковата си четка за зъби или новите си клечки за уши с картонени дръжчици.

На опашката в супермаркета си купуват хартиени пликове за покупките и гледат с същинско предимство. Опазването на околната среда и намаляването на въглеродния отпечатък станаха нещо като фешън аксесоар, с който да се кичиш пред връстниците, а те да въздишат завистливо. И тази наклонност беше въведена не от кого да е, а от самата Грета Тунберг.

Защото не е задоволително да посочиш, че " къщата ни гори " (по тирада на Тунберг от 2018 година от срещата на върха на Организация на обединените нации по тематиката за промените в климата).

За да бъдеш вярно свестен и съществено общопризнат, би трябвало да предложиш метод пожарът да бъде изгасен.

Или най-малко да се обадиш на пожарната...

източник: https://www.webcafe.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР