На 14 април България ще чества Деня на добрата дума.

...
На 14 април България ще чества Деня на добрата дума.
Коментари Харесай

На 14 април отбелязваме Деня на добрата дума

На 14 април България ще празнува Деня на положителната дума. Инициативата се провежда от , известна с проведения от нея годишен конкурс Сайт на годината. В Деня на положителната дума са поканени да се включат всички искащи организации, бизнеси, учебни заведения, спортни клубове и елементарни хора.

“Силата на думите е огромна. Те могат да разчувстван човек, да стоплят сърцето му, да го ухилен. Но могат и да нараняват, наскърбяват и отблъскват. Напоследък речта на омразата е на всички места, а онлайн пространството и обществените мрежи оказват помощ тя да застига даже и най-онеправданите. На този ден призоваваме всеки да разгласява в интернет единствено това, което има смелостта да каже и онлайн ” – показва Жюстин Томс, съосновател на Фондация за интензивно развиване на уеб.

“Думите ни карат да се усмихнем. Но от думи, които не са на мястото си може и да боли. Нека насърчим хората да „ приказват “ онлайн и в действителния живот с повече планиране и емпатия по отношение на другите. Каним всяка организация и бизнес, всяко учебно заведение и клас да се включат като прочетат нашия Манифест и го поддържат обществено ” – приканва още тя.

Всеки, който желае, може да подпише Манифеста на Националния ден на положителната дума на уебсайта . Документът моли да сортираме думите си по този начин, че да основават схващане и връзка посред ни, да споделяме текстове и изображения единствено откакто сме разбрали посланието им, да почитаме хората с друго от нашето мнение, както и да не толерираме нападателен език, даже и той да е в поддръжка на нашата теза.

Проектът, който има за цел да притегли вниманието на хората, професионално занимаващи се с медии, връзка, обучение, спорт, бизнес и политика, към този момент е подсилен от над 30 участника. Сред тях са Българска национална телевизия,  Инициатива „ Училище за бъдеще “, Асоциация “Родители ”, Фондация “Каузи ”, Национална платформа „ Успешни дами “ и доста други.

Можете да се запознаете с Манифеста на самодейността от тук: 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР