На 13 януари най-големият в света самолет на Stratolaunch Systems

...
На 13 януари най-големият в света самолет на Stratolaunch Systems
Коментари Харесай

Най-големият самолет в света извършва извърши най-дългия си полет

На 13 януари най-големият в света аероплан на Stratolaunch Systems с обсег на крилата 385 фута (117,3 м), наименуван Roc (Stratolaunch Model 351), извърши втория си изпитателен полет с потребен товар - първообраз на хиперзвуковия летателен уред Talon-A. Това беше деветият изпитателен полет на летателния уред и продължи шест часа, което е връх за всички времена.

Освен рекордното време на полета, самолетът за първи път се намира във въздушното пространство отвън пустинята Мохаве.
-->
Roc излетя от космодрума Мохаве в югоизточната част на Калифорния в петък сутринта и се приземи там шест часа по-късно, в 17:51 ч. локално време. По време на полета самолетът е достигнал височина от 6 860 метра, оповестиха от Stratolaunch. Предишният изпитателен полет на Roc се състоя през октомври предходната година.

Съобщава се, че тестванията на потребния товар в плен с хиперзвуковия планер Talon-A, прикован към пилона, са подготовка за идващия стадий - тест, включващ обособяване на Talon-A от Roc и следващо кацане. Очаква се тези проби да стартират в края на годината.

Главният изпълнителен шеф и президент на Stratolaunch Закари Кревор означи напредъка в графика на тестванията, като добави, че компанията е доста покрай идната фаза, която включва както тестване на отделянето на хиперзвуковия корпус Talon-A от пилона, по този начин и пускане на тестови полети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР