На 12-ти март и на 9-ти април ще излязат ъпдейти

...
На 12-ти март и на 9-ти април ще излязат ъпдейти
Коментари Харесай

От месец юли Windows 7 потребителите няма да получават обновявания без SHA-2

На 12-ти март и на 9-ти април ще излязат ъпдейти за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1, които ще прибавят поддръжката на логаритъма за хеширане SHA-2.

Към сегашен ден обновяванията на операционната система Windows употребяват хеширащите логаритми SHA-1 и SHA-2, с които се подписва кода. Цялостният преход към SHA-2 е нужен по отношение на ненадеждността на логаритъма SHA-1.

„За отбрана сигурността на обновяванията на операционната система Windows е осъществено двойно сключване с потреблението на логаритмите SHA-1 и SHA-2. По този метод се удостоверява, че ъпдейтът е получен директно от Microsoft и от никого не е модифициран. Във връзка с уязвимостта на логаритъма SHA-1 и в сходство със тактиката на компанията, Microsoft стартира потреблението само на по-безопасния логаритъм SHA-2. След месец юли 2019 година няма да се изпращат обновявания на компютърните системи, на които не е конфигуриран пачът, добавящ поддръжката на SHA-2“ – се споделя в известието, оповестено в формалната страница на техническата поддръжка. Това важи за компютърните системи, работещи под ръководството на операционните системи Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1 и Windows Server 2008 SP2.

Според тази информация, софтуерният колос ще показа две разнообразни обновявания за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP, които ще излязат надлежно на 12 март и на 9 април.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР