На 12 октомври Община Стара Загора ще бъде домакин на

...
На 12 октомври Община Стара Загора ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Стара Загора ще се включи в Европейската седмица на регионите

На 12 октомври Община Стара Загора ще бъде хазаин на информативен семинар на тематика „ Готовност на районите за цифрова промяна – ролята на обществения и частния бранш – „ Умен град “. Събитието ще се организира през платформата ZOOM на 12 октомври от 17.00 часа, в границите на деветнадесетото издание на самодейност на Европейския съюз- Европейска седмица на районите и градовете (#EURegionsWeek), ориентирана към възобновяване на районите и градовете. Форумът дава опция за определяне на съдействие сред райони и градове от цяла Европа и сливане на всички заинтригувани страни в процеса към доближаване и приобщаване посредством учене и продан на опит, положителни практики и стимулиране на съдействието.

Готови ли са районите и в частност град Стара Загора, за цифрова промяна и каква е ролята на обществения и частния бранш в построяването на така наречен „ Умен град “ е главната тематика, която ще бъде дискутирана.

Информационната сесия има за цел да покаже изгодите от дигитализацията, в посока даване на по-ефективни, устойчиви и приобщаващи градски услуги и среда, насочена към жителите и бизнеса. Ще бъдат показани главните цели, избрани на европейско и национално равнище, по отношение на развиването на дигитализацията и ще се разиска напредъка на страната в това отношение.

По време на сесията ще се показват забавни образци за цифровизация в други близки до Стара Загора градове. Участниците ще прегледат методите за взаимоотношение сред обществения и частният бранш. Ще се очертаят главните моменти за това по какъв начин дигитализацията може да бъде приложена на локално равнище и готовността на Стара Загора за идната промяна на стопанската система към енергийна индиферентност и по какъв начин цифровизацията може да поддържа тази смяна.

Регистрация за събитието може да извършите на следния линк:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР