На 12 април се отбелязва международния ден на авиацията и

...
На 12 април се отбелязва международния ден на авиацията и
Коментари Харесай

Отбелязваме международния ден на авиацията и космонавтиката

На 12 април се отбелязва интернационалния ден на авиацията и космонавтиката . Той се отбелязва от 1969 година по решение на Международната федерация по авиация (ФАИ).

12 април 1961 година е датата на първия човешки полет в космоса, осъществен от Юрий Гагарин. Това историческо събитие отвори пътя за проучване на космоса в интерес на цялото човечество, написа на собствен уебсайт Организация на обединените нации.

Общото заседание на Организация на обединените нации, в своята резолюция A/RES/65/271 от 7 април 2011 година, разгласи 12 април за Международен ден на човешкия полет в космоса, с цел да отпразнува всяка година на интернационално равнище началото на галактическата епоха за човечеството, потвърждавайки още веднъж значим принос на галактическата просвета и технологии за реализиране на задачите за стабилно развиване и повишение на благосъстоянието на страните и народите, както и обезпечаване на реализацията на техния блян да поддържат галактическото пространство за мирни цели.

На 4 октомври 1957 година първият основан от индивида сателит Спутник I беше изстрелян в открития космос, като по този метод отвори пътя за проучване на космоса. На 12 април 1961 година Юрий Гагарин става първият човек, обиколил Земята, отваряйки нова глава в човешките старания в космоса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР