На 11 ноември петима младежи от Стамболийски потеглят към Пловдив,

...
На 11 ноември петима младежи от Стамболийски потеглят към Пловдив,
Коментари Харесай

19-г. Петър, убил двама приятели в Пловдивско, със скандална изцепка часове след касапницата СНИМКИ

На 11 ноември петима младежи от Стамболийски потеглят към Пловдив, с цел да честват именния ден на 17-годишният Виктор Василев. Денят, в който почитаме светецът - покровител на дома Свети Мина, обаче се оказва съдбовен както за Виктор, по този начин и за 16-годишния му другар Тодор Бараков, написа.

Колата въобще не стига до Пловдив, тъй като два- три километра след село Кадиево водачът Петър Маринашки губи надзор върху беемвето и се забива в голям орех. Все още няма данни от пътно техническата експертиза и не е ясно с каква скорост се е движел автомобилът. Предвид това, което останало от колата обаче е ясно, че скоростта е била надалеч над позволената.

16-годишният Тодор Бараков, който се вози на задната седалка вдясно, при зверският удар умира на място. Приятелят му Виктор, който седи до него, издъхва няколко часа по-късно без да пристигна в схващане.



Виктор Василев



Тодор Бараков

Другите две момчета, които са пътували на задната и предната седалки са с контузии на крайниците. Водачът - Петър Маринашки е незасегнат. Вероятно, осъзнавайки че не може да овладее колата и ще се забие вдървото, той инстинктивно навива кормилото. Така избавя себе и момчето на предната седалка, само че задната част на колата безусловно се врязва в крайпътния орех.



"Ударът е бил толкоз мощен, че от дървото още стърчат забити стъкла. Колата направосе е отпечатала върху колата. Части от автомобила са изхвърчали чак в равнищата " споделя бащата на момчето Тодор Бараков. Мъжът научава ужасната новина, прибирайки се от работа в Париж, където живее и работи от 25 години.

"Просто седнах в колата и потеглих към България. Пътувах 24 часа и от самото начало плачех ", признава бащата.



Бащата Тодор Бараков

Когато идва в Стамбилийски на 12 ноември обаче, от свои познати - чиновници в охранителна компания, научава че незабавно откакто е бил освободен от ареста, Петър се е качил на различен автомобил и обикаля из града.

"Просто не можех да допускам, че е истина. Но единствено три дни по-късно, в неделя го видях със притежателите си очи. Беше зад кормилото на сив мерцедес, имаше една лепенка на скулата. А предходният ден аз бях погребал детето си. Изтръпнах целият ", споделя Тодор. Семейството счита, че на 13 ноември Петър е пътувал даже до София, с цел да вземе татко си от летището.

"Стамболийски е дребен град. Хората са потресени и възмутени от държанието на Петър. Всеки има някаква връзка - било другарска, било роднинска със фамилиите на починалите момчета.

Какъв е този човек, който преди един ден е предизвикал гибелта на двама свои другари, а по-късно незабавно се качва и кара. Това е безсрамие, цинизъм. Това не е обикновено. Дори към оня миг книжката към момента да не му е била отнета, по какъв начин е допустимо той да се качи на кола и да кара " разяснява юристът на семейство Баракови - Антоанета Николова.

"Този човек слага в риск и останалите хора. Обществото не би трябвало да се помирява с сходни случаи. Да, прокуратурата ще си свърши работата, виновният ще получи присъда, само че какво прави обществото, за дане пострадат и други деца?! " споделя юристът на фамилията на Виктор - Ваня Костова.

Случаят се следи от Окръжна прокуратура. Назначени са са автотехническа и съдебномедицинска експертизи. Тестовете за алкохол и опиати, които са правени на място са негативни. Кръвната проба за алкохол е негативна, направена му е и кръвна проба за опиати, чийто резултат към момента не е излязъл.

По предписание на наблюдаващия прокурор, полицията е лишила книжката на Маринашки.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР