На 11.02.2021 г. се състоя един по-различен и интересен екипен

...
На 11.02.2021 г. се състоя един по-различен и интересен екипен
Коментари Харесай

Проведоха открит урок под наслов „Денят на приобщаването и толерантността“ в СУ Христо Ботев - Враца

На 11.02.2021 година се състоя един по-различен и забавен отборен открит урок с учениците от 3. клас под наслов „ Денят на приобщаването и толерантността “ в СУ "Христо Ботев " - Враца, оповестиха от школото.
Темата на урока е доста любопитна и обичайната, а точно пътят на хляба – от къде идва и по какъв начин стига до нашата софра, какво значи за българския народ и по какъв начин се вписва в традициите, обичаите и фолклора.
Вдъхновителят на урока е учебният ресурсен преподавател – Цветанка Иванова, само че присъединяване вземат и педагогическите съветници – Гергана Вълчева и Теменужка Николова, защото гладко тематиката се пречупи към изконните човешки полезности - толерантното отношение сред учениците, приемствеността и ценене мощните страни и гении на всеки. По време на урока учениците чуха ария, авторско стихотворение и редица поговорки за хляба и по този начин се срещнаха в какъв брой изкуства е преплетена тематиката за насъщния ни. Крайни артикули по тематиката: книгоразделители с пословици за хляба, поименни книжки с обредни хлябове и информация за традициите и обичаите на българина, шаблони на фигури, постери, емотикони със задача: основаване от учениците на къси рими за хляба, фотоси, видеоматериали, изложба-базар на обредни хлябове, фотоизложба и галерия на рисунки.
Откритият урок „ Хлябът “ е новаторска добра процедура, част от плана „ Подкрепа за приобщаващо обучение “, по който учебното заведение ще работи в идващите 3 години.
Използвани са основни компетентности – интегрирано междупредметно взаимоотношение, личностно насочено образование, развиване на отзивчиви умения, мозъчна офанзива, създаване на обществена толерантност, решение на проблеми, учене посредством правене, учене посредством прекарване, четене с схващане, преход от познания към умения, изкривяване на знанията през творчеството - себеизразяване благодарение на другите изкуства /музика, литература, образни изкуства, образуването на отношение към естетическата и духовна сфера, българските обичаи и обичаи/, водене на здравословен метод на живот. „ Пътят на хляба “ е тематика с продължение, в която до края на образователната година ще се включат и фамилиите на учениците.
В показаната приобщаваща педагогическа процедура, както и през образователната година залагаме на учене посредством правене, учене с страсти, учене с дребни стъпки, включването на фамилията като участници и партньори; търсим и подчертаваме върху мощните, а не върху слабите страни на детето, с цел да развиваме самостоятелния капацитет на всяко от тях.
С оглед съблюдаване на противоепидемичните ограничения урокът бе следен онлайн през платформата на Zoom от управлението, педагогичен експерти, родители и представители на РУО – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР