На 10 юни изтича удължителният закон за бюджета и държавата

...
На 10 юни изтича удължителният закон за бюджета и държавата
Коментари Харесай

Никола Стоянов: След 10 юни държавата няма да може да се разплаща

" На 10 юни изтича удължителният закон за бюджета и страната остава на нулево салдо, което значи, че няма да може да се разплаща. "

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

" В такива случаи може да се харчи, единствено в случай че е на плюс бюджета. Това би довело до неспособност за погашение за заплати и безусловно прекъсване на всички заплащания. Твърде уверен съм, че депутатите са наясно с тази си отговорност и - или ще одобряват нов бюджет, или ще удължат действието на настоящия ", уточни министърът на стопанската система.

При ново удължение, обаче, потребността от нов бюджет остава, подсети Стоянов.

" Ситуацията е радикално друга, времената са динамични, тъй че е доста мъчно с Бюджет 2022 да работиш през 2023. Събираемостта продължава да е доста добра, доходността също, само че разноските са доста увеличени. Инфлацията спада и износът пораства, само че това прави по-малко пари от Данък добавена стойност. Приходите не са по-малко от предходната година, само че растежът им не може да навакса растежа на разноските, който е разследване на решенията на Народното събрание от предходната година ", акцентира министърът на стопанската система.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР