На 10 август, рождения ден на Стандарт, ще преобладава слънчево

...
На 10 август, рождения ден на Стандарт, ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

Разхлаждането иде, синоптиците обещават прекрасни летни дни

На 10 август, рождения ден на Стандарт, ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. По-значителни и на повече места ще са преваляванията в западната половина на Северна България, които ще продължат и през нощта против четвъртък. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър, в източна половина от страната сдържан до мощен от север-североизток. Максималните температури ще са от 26°-28° тук-там в Западна България, до 33°-34° в източните региони на Горнотракийската равнина, в София - към 27°.



Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има интензивни превалявания дъжд, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа сдържан до мощен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 13°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове на обособени места по южното крайбрежие е допустимо да превали. Ще духа сдържан, след обяд и мощен вятър, от север-североизток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие до 5 бала.

В четвъртък и петък повече слънчеви часове ще има преди обяд и в източните региони. Над Западна и Централна България към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, в Източна България сдържан, първия ден от север-североизток, втория - от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 24°-26° в западните региони до 32°-33° в източните.

През почивните дни и при започване на последваща седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на доста места из цялата страна, а на обособени места за малко ще са интензивни. Вятърът ще отслабне още, в доста региони краткотрайно и ще стихва, а в понеделник ще се ориентира от запад. Температурите и в Източна България ще се намалят, в Западна ще са без основна смяна. Във вторник западният вятър ще се усили до сдържан и ще стартира бързо покачване на температурите. Ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд, вероятността за превалявания е дребна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР