На 10 август 2022 г. в Корейската народнодемократична република (КНДР)

...
На 10 август 2022 г. в Корейската народнодемократична република (КНДР)
Коментари Харесай

Причини за COVID-19 кризата в КНДР и необходимостта от прекратяване на безотговорните провокации

На 10 август 2022 година в Корейската народнодемократична република (КНДР) се състоя Националната среща във връзка със незабавната противоепидемична работа за обзор на триумфите и опита, насъбран вследствие на дейностите по преустановяване на рецесията с COVID-19, както и да се обсъдят бъдещите ограничения за попречване на повторната му поява. Тази рецесия продължи три месеца

По време на срещата се състоя задълбочена полемика по отношение на методите за преодоляване навлизането на злокачествения вирус извън, като се има поради, че е реализирана задачата на противоепидемичната битка на територията на КНДР. Целта е да се трансформира КНДР в зона свободна от вирусни в най-кратки периоди, както и да се основат условия да не се допусне още веднъж появяването на това злокачественото заболяване.

Както към този момент бе обявено на 30 юни 2022 година, Държавният щаб за попречване на изключителни епидемии образува комисия за следствие. Тази комисия, формирана от съответните профилирани организации, стартира следствие на пътя на влизане на разновидността омикрон BA. 2 на територията на КНДР. Стигна се до умозаключение, че Ифо-ри, окръг Кумганг, провинция Кангуон, област, която граничи с военната демаркационна линия с Южна Корея, е мястото, откъдето е тръгнало разпространяването на злокачественото заболяване.

Комисията за следствие се състои от представители на най-авторитетните научноизследователски институции на страната, на органите за национална сигурност, на съда и прокуратурата. Задълбочено следствие в цялата страна откри обстоятелството, че случаите на тресчица са докладвани за първи път измежду няколко души, които влизат в столицата от региона на Ифо-ри, окръг Кумган, провинция Кангуон, както и че случаите на тресчица ненадейно избухват измежду тези имали контакт с гореспоменатите хора.

В същото време е доказано, че доникъде на април случаите на тресчица, зародили във всички други райони в страната, като се изключи гореспоменатия район, се дължат на други болести, като няма случаи на избухливо нарастване на треската.

Разследващият комитет организира многостранно, и цялостно огромно проучване и разбор в Ифо-ри, окръг Кумган на факторите, които биха могли да послужат като входен път на злокачествения вирус. Въз основа на констатациите е открито, че 18-годишен боец и 5-годишно дете са докоснали предмети, които са били разпръснати от балони от Южна Корея по хълмовете наоколо до казармата и съответния жилищен комплекс.

Като се имат поради техните клинични характерности, епидемиологични връзки и резултати от проби за антитела, проверяващата комисия най-сетне удостовери обстоятелството, че Ифо-ри, окръг Кумган, провинция Кангуон, който граничи с Южна Корея, е точното място, където злокачественият вирус за първи път си проправи път в нашата страна, както и че подобен приток е породен от контакт с листовки и други предмети, инфектирани с вируса, излъчени по въздуха посредством балони от Южна Корея.

Бързото разпространяване на COVID-19 в КНДР стартира в края на април и началото на май. Районът, в който са регистрирани най-тежките случаи и висока смъртност, е провинция Кангуон. Областите, граничещи с Китай и Русия, в това число провинции Северен Пьонган и провинция Северен Хамгион, са имали малко случаи на тресчица при започване на COVID-1.

Всички горепосочено демонстрира, че за страната ни с одобрената и най-строга система за затваряне на граници и противоепидемична карантина в света единственият неконтролиран канал за приток на вируси е разпръскването на предмети от въздушни балони от Южна Корея.

Като вземаме под съществено внимание вероятното негативно влияние на горепосочените констатации върху междукорейските връзки, Държавният щаб за предварителна защита на изключителни епидемии на КНДР, дружно с други способени органи, преразгледаха и препотвърдиха констатациите още веднъж и още веднъж по няколко канала. Резултатите обаче постоянно сочат към едно и също умозаключение.

Международно признат теоретичен мироглед е, че повърхността на обекта би трябвало да бъде усърдно дезинфекцирана, защото има опция новият корона вирус да се придвижи освен по въздуха, само че и посредством контакт с предмет. През май 2020 година СЗО разгласява отчет, че е доказано, че новият корона вирус може да оцелее до 7 дни върху повърхността на маска за лице, 4 дни върху неръждаема стомана и пластмаса и 2 дни върху стъкло. Това акцентира значимостта на дезинфекцията на повърхностите поради обстоятелството, че не може да се изключи допустима зараза с корона вирус посредством контакт с предмет.

Според данните, оповестени в целия свят от февруари до март 2022 година, вирусът омикрон е оживял до 6,4~9,8 дни върху пластмаси (8,1 дни средно), 7 дни върху неръждаема стомана и повърхността на стъкло, 2 дни върху тъкани и 30 минути на хартия. През март 2022 година южнокорейска новинарска организация, че влиятелни академични проучвателен институти във Франция, Япония и Хонконг са удостоверили, че вирусът омикрон може да оцелее върху повърхностите на обекти до 2-5 пъти по-дълго от истинския вирус и други варианти като алфа, бета, гама и делта. Университетът на Мичиган разгласи, че вирусът е открит в 1,4 % от екземплярите след цялостен разбор на повече от 500 екземпляра от повърхности тази година. Престижни учени от Съединени американски щати, в това число професор във Вирджинския софтуерен институт, обявиха, че разпространяването на вируси през повърхности и ръце би трябвало да се предотврати посредством измиване на ръцете, предупреждавайки за заплахата от разпространяване на вируса през повърхности.

Трябва да се означи, че от края на март до началото на април 2022 година в Пекин, в Шаосин, провинция Джъдзян, в Чанжу, провинция Дзянсу и в Далян, провинция Ляонин в Китай, се организира следствие на инфекцирани пациенти с вируса омикрон. В резултат на това те удостовери, че вирусът се предава посредством вносно облекло от Южна Корея. В тази връзка са подхванати ограничения за усилване на карантината и стерилизация на стоките, импортирани от Южна Корея.

По-сериозен е фактът, че дезертьори от Северна в Южна Корея, с безмълвното утвърждение и поощряване от страна на южнокорейските управляващи, пускат повече от 30 огромни балона над територията на КНДР единствено през април и юни т.г., с цел да разпилян стотици хиляди листовки и нечисти материали. При което намерено упорстват, че новият ковид би трябвало да бъде пренесен в Северна Корея.

Гореспоменатите обстоятелства потвърждават, че разпространяването на COVID-19 посредством обекти не е незначителна или недоказана догадка, както се твърди от южнокорейските управляващи, а научнообоснована справедлива истина. Те също по този начин потвърждават, че причинителят на неотдавнашното разпространяване на омикрон вируса в КНДР и в прилежащите страни е не различен, а Южна Корея.

Даже в случай че опцията за заразяване с COVID-19 през повърхността на предмети да е 0,0019%, индивидуален случай на преместване на зараза със недоброкачествен вирус посредством нечист предмет може да болести бързо доста хора, създавайки сериозна епидемиологична рецесия. Това е реалност, който не може да бъде оборен.

Когато вземем поради тази справедлива действителност, прелитането на нечисти със недоброкачествен вирус предмети на територията на КНДР от Южна Корея, не може да се пояснява по различен метод с изключение на като нечовешко безчовечие и тип нахлуване с биооръжие.

Въпреки всички тези обстоятелства, южнокорейските управляващи упорстват, че опцията да се болестите от нещата, популяризирани посредством балони, е съвсем нулева. Виновната страна декларира че КНДР търси предлог за провокация против Южна Корея, като по едно и също време с това продължава да подтиква дезертьорите от Север да разпръскват листовки и други предмети.

Ако продължим да толерираме сходно безчовечие от страна на южнокорейските управляващи, допустимо е Covid-19 още веднъж да нахлуе на нашата територия. Това ще провокира остра борба в областта на междукорейските връзки, което би довело до съществени последствия за ситуацията на Корейския полуостров и близките райони.

Очакваме интернационалното общност, ценяща мира и справедливостта, да надигне своя глас на наказание на южнокорейските управляващи за техните антинационални и безчовечен дейности, както и да ги призове да осъзнаят своята отговорност и да санкционират отговорните, изпращащи нечисти предмети на територията на Корейската народнодемократична република.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР