На 1 юни, от 17.00 часа, в парк Зелен клин

...
На 1 юни, от 17.00 часа, в парк Зелен клин
Коментари Харесай

Празник за деца и кучета и тази година в парк „Зелен клин“

На 1 юни, от 17.00 часа, в парк „ Зелен чеп " за следващ път „ Кучилище Стара Загора " събира малчугани и техните четириноги любимци за празник на другарството, грижата и обичта. Това оповестиха от пресцентъра на община Стара Загора.

Програмата включва осъществявания на дребните гении от ДЮССИ " Аллегра ", занимателни игри с доста дарове и демонстрации на подготвени кучета. Любопитни трикове ще покажат със своите четириноги другари Лора Рашева и Павлина Бакалова, измежду гостите е и Марина Бешовишка - притежател на голям брой оценки в състезания  по аджилити.
-->
И тази година ветеринарни лекари ще са разполагаем за въпроси и безвъзмездни съвещания, тъй като здравото куче е щастливо куче, споделят уредниците.  Тазгодишният празник слага фокус върху профилактиката при възрастните кучета и припомня за изгодата от регулярно следене на кръвните индикатори и положението на вътрешните органи.

Професионалисти в грууминга  ще дадат насоки за вярната поддръжка на козината и кожата на кучето и по какъв начин се заобикалят топките косми, които неизбежно съпътстват идването на топлото време. Специалисти по хранене от София идват особено, с цел да опишат за потребните лакомства.

Традиционен участник в забавата за деца и кучета е и Общинският подслон за безстопанствени животни. Екипът ще показа какво е да си доброволец и по какъв начин да бъдеш виновен собственик, както и ще представи  акцията „ Осинови (си) любов! ".

Партньор и тази година на събитието е Община Стара Загора. Специален информативен ъгъл ще бъде разполагаем на стопани и претенденти за такива, ще има и бюро за регистрация на домашни любимци.

Представители на Областна дирекция по сигурност на храните - Стара Загора още веднъж ще са на линия за искащите да ревизират дали данните от чипа на кучето са правилно въведени в осведомителната система на организацията.

Организаторите са подготвили и куп изненади за участниците в празника. Актуална информация има на фейсбук страницата 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР