На 1 октомври започна работа първата в света платена мобилна

...
На 1 октомври започна работа първата в света платена мобилна
Коментари Харесай

В САЩ започна работа първата в света комерсиална 5G мрежа

На 1 октомври стартира работа първата в света платена мобилна мрежа от пето потомство 5G. Тя е на американския мобилен оператор Verizon и покрива четири града на Съединени американски щати. Това са Хюстън, Индианаполис, Лос Анджелис и Сакраменто. Засега това е безжична 5G мрежа за домашно прилагане. Услугата Verizon 5G Home е опция на кабелните мрежи в обитаемоте места.

Мрежата се базира на личния стандарт Verizon 5G TF , а не на интернационалния 5G NR, основан от консорциума 3GPP. Но Verizon дава обещание гратис възобновяване на оборудването след окончателното приемане на 5G NR стандарта.

Използваните в 5G мрежата на Verizon терминали обезпечават междинна скорост за продан на данните 300 Mb/s, като пиковата скорост доближава 1 Gb/s.



По отношение на цените, първите три месеца са безвъзмездни. След това месечната цена е $50 или $70 според от определените услуги. Потребителите на Verizon 5G Home получават безвъзмезден тримесечен абонамент за YouTube TV, както и по желание една безвъзмездна приставка Apple TV или Гугъл Chromecast Ultra.

До края на годината 5G мобилни услуги имат намерение да предложат и мобилните оператори AT&T и T-Mobile.

Да си напомним, че първите смарт телефони с поддръжката на 5G мобилните мрежи би трябвало да излязат на пазара при започване на 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР