Н е търсим начин за задължителна ваксинация.Това заяви служебният министър

...
Н е търсим начин за задължителна ваксинация.Това заяви служебният министър
Коментари Харесай

Премиерът: Не търсим начин за задължителна ваксинация

Н е търсим метод за наложителна имунизация.

Това съобщи служебният министър ръководител Стефан Янев, който даде уточнения пред публицисти за спомагателните ограничения по отношение на понижаване на броя на случаите на COVID-19. Стефан Янев посети Центъра по молекулна медицина и Катедрата по здравна химия и биохимия в Медицинския университет – София, дружно с просветителния министър Николай Денков.

"Дали сме в пика на четвъртата вълна, или той следва предстои да забележим. До момента обществото е задоволително добре осведомено за създадения проект, който Министерството на здравеопазването показа неколкократно с всичките му разновидности както във връзка с подготовката на здравната система, по този начин и във връзка с ограниченията, които се взимат, Аспектите са няколко. Ще откроя единствено три. По отношение на здравната система са взети ограничения и е изработен проект за повишаване на напъните при нужда. Там, където е нужни да бъдат разкрити нови клиники в лечебните заведения, ще бъдат открити такива. Финансирането на спомагателната здравна помощ е въпрос, който е част то актуализацията на бюджета и се надявам тя да се случи и тези пари да бъдат обезпечени ", уточни Янев.

"Другият аспект е обвързван с имунизация. Ваксинационната акция е довела до избрани резултати. Имаме повишение на имунизирането на хората над 60-годишна възраст, които се допуска, че са по-податливи и по-лесно биха могли да бъдат афектирани от нова Коронавирус вълна. Да кажем, че тази част е изпълнена. За различен вид държание във връзка с имунизацията, желая да опровергая всевъзможни типове спекулации, че търсим метод за наложителна имунизация. Няма такова нещо. Това е право на всеки един да взема решение кака желае да ръководи персоналния си живот и персоналното си здраве. В тази посока не вършим никакви стъпки. Появиха се хрумвания за ваучери и спомагателни тласъци. Това е персонален избор и в случай че човек не желае да поеме тази отговорност, той няма да желае да се имунизира ", добави министър председателят.

"Третият мотив по отношение на Коронавирус вълната и ограниченията е, че нашата философия като държавно управление е всички ограничения, които се взимат да бъдат безпределно щадящи за бизнеса. Животът би трябвало да тече обикновено без значение от обстановката. Ние сме задоволително виновни да вземем и самостоятелни ограничения при положение на нужда ", добави Янев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР