Мюнхен. ФК Байерн Мюнхен в партньорство с Audi инсталира 21

...
Мюнхен. ФК Байерн Мюнхен в партньорство с Audi инсталира 21
Коментари Харесай

Audi електрифицира футболния клуб Байерн Мюнхен

Мюнхен. ФК Байерн Мюнхен в партньорство с Audi конфигурира 21 зарядни станции за електрически транспортни средства на стадион Allianz Arena. От това лято зарядната инфраструктура последователно ще стартира да се уголемява и скоро ще даде опция за зареждане на електрически автомобили и в други зони от комплекса на стадиона на немския футболен тим, притежател на рекорден брой национални шампионски трофеи.

ФК Байерн Мюнхен и Audi започнаха своето взаимно пътешестване към устойчивата подвижност през месец септември 2020 година. При това прекосяването на автомобилният парк на футболния клуб към електрическо задвижване е превърнато в непрекъснат развой и в това време огромна част от играчите в тима и управлението на клуба към този момент употребяват модели с напълно електрическо задвижване като Audi e-tron или Audi e-tron Sportback. Скоро професионалните спортисти ще получат и първите коли Audi e-tron GT1.

„ Устойчивата подвижност в премиум класа е главен фокус и тенденция на стратегическото развиване на марката Audi “, показва Хилдегард Вортман, виновният за продажбите и маркетинга член на управителния съвет на Audi. „ Заедно с ФК Байерн ние даваме образец за прогресивно развиване и в този момент излъчваме още един явен сигнал в интерес на електрификацията с разширението на зарядната инфраструктура. “

„ За нас построяването на зарядните станции на стадион Allianz Arena са доста значима инвестиция в устойчивото бъдеще “, споделя Андреас Юнг, шеф маркетинг, спонсорство и събития във ФК Байерн. „ Това за следващ път демонстрира, че дългогодишното ни партньорство с Audi излиза надалеч отвън рамките на обичайното спонсорство. За нашите играчи атмосферата на терена постоянно е наелектризираща и от тази позиция това съдействие е изключително уместно - и двамата сътрудници са насочени към бъдещето и желаят да се развиват дружно. "

Audi и ФК Байерн към този момент инсталираха 38 зарядни пункта на подготвителното игрище на тима на Зебенер щрасе в Мюнхен. Те бяха свързани към електропреносната мрежа в края на лятото на 2020 година – таман в точния момент за началото на сезона в Бундеслигата. Междувременно ФК Байерн понижи междинното количество на въглеродните излъчвания на своя авто парк под 95 грама CO2/км и по този метод направи значим принос за устойчивото развиване на обществото.

Audi поддържа един до друг най-успешния тим в немското футболно състезание от 2002 година насам, а от 2011 година марката с четирите пръстена на емблемата е и акционер в ФК Байерн Мюнхен АД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР