Мярката за неотклонение на арменеца Сергей Харатонян продължи с горещи

...
Мярката за неотклонение на арменеца Сергей Харатонян продължи с горещи
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Сензационен обрат на делото на арменеца, стрелял по гард в Пловдив! Съдът реши съдбата му

Мярката за неотклонение на арменеца Сергей Харатонян продължи с горещи пледоарии на юристите на обвинения. Прокурорът твърдеше, че са открити барутни частици по чантичката в колата и по облеклата на арменеца, че са създадени 5 изстрела – 3 в колата и 2 краката на гарда Карастойчев и че е било планувано ликвидиране и е направена подготовка за него.

Охранителят на дискотека в Пловдив Атанас Карастойчев е наблюдаван, било е набавено оръжие, а нападателите са знаели по кое време се прибира от работа.

По време на мярката стана ясно, че счупеното чене поради багра в дискотеката е на Артур – другия обвинен арменец, който е шурей на Харатонян.

На всички тези изказвания на държавното обвиняване остро опонираха юристите на арменеца. Те обявиха че в деня на прострелването Сергей е бил в Слънчев бряг и има 20 очевидеца за това, че барутните частици се разминават, че арменецът има непрекъснат адрес, само че не е бил открит на него в Пловдив, тъй като имал бизнес в Слънчев бряг и че липсват каквито и да било доказателства за присъединяване на Сергей в кървавата вакханалия

Обвинението квалифицира дейностите на обвинения като „ долнокачествен “ стрелец. За следващ път прокуратурата не си е свършила работата, съобщи отбраната.

В последната си дума Сергей Харатонян съобщи, че това обвиняване е неуместно, че предния ден той е пътувал с жена си до Слънчев бряг, където е бил с 20 родственици и другари и те свидетелстват, че той е бил там: „ Моля, желая по-лека мярка, неуместно е да ме държат в ареста, нямам нищо общо с това “.

Както БЛИЦ заяви, спорът, довел до прострелването на охранителя Атанас Карастойчев , почнал преди няколко месеца, когато Сергей, Артур и още няколко техни другари стопират безочливо и надменно джипа си пред пловдивска дискотека и упорстват да влязат вътре. Арменците са били пияни. Започва пердах сред тях и охранителите. Счупена е челюстта на един от арменците. Те стартират да заплашват по телефона охранителя Атанас Карастойчев. Искали са от него 40 хиляди евро обезщетение за счупената челюст.

Сергей Харатонян със шурей си Артур


Съдът остави арменецът Сергей Харатонян в ареста. Има неoпровержими доказателства, че предния ден, преди да простреля гарда - на 28 юли, той е взел колата си от Слънчев бряг, карал е с превишена скорост, отишъл е в Пловдив. Сутринта се е опитал да убие охранителя и 30 минути след стрелбата е тръгнал още веднъж с гневна скорост към морето. И на отиване, и на връщане пътни камери край Стара Загора са засекли колата.
Пред съда арменецът твърдеше, че предния ден - на 28 е отишъл с жена си на морето и не е мърдал от там.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР