МВР засилва контрола по пътищата за предстоящите почивни дни. Ще

...
МВР засилва контрола по пътищата за предстоящите почивни дни. Ще
Коментари Харесай

МВР засилва контрола по пътищата за празниците

МВР ускорява контрола по пътищата за идните почивни дни. Ще се следи за съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта, изрядни документи и приложимост на алкохол и опиати.

Вижте повече в Сутрешния блок на Българска национална телевизия от основен контрольор Илия Георгиев.

Създадена е нужната организация от КАТ, която ще подкрепи натоварения трафик, който се чака през днешния ден и през последния ден от почивните дни. На изходните точки на огромните градове още този следобяд ще има екипи на КАТ, които ще подкрепят и управляват трафика, съобщи за Сутрешния блок на Българска национална телевизия основен контрольор Илия Георгиев.

По време на почивните дни ще бъдат правени инспекции за приложимост на алкохол от водачите и ще има засилен надзор за оптималната скорост за придвижване. Ще се ревизират и мотоциклетистите.

Силите на КАТ ще бъдат съсредоточени по основните пътища и автомагистралите, само че също по този начин ще се правят инспекции по дребните обитаеми места.

По отношение на електрическите тротинетки основен контрольор Георгиев съобщи, че се поставят старания за регламентиране на придвижването им. Работи се по въпроса да бъде регламентирано къде да се движат. Към момента настоящите правила за тези транспортни средства са както за всички участници в придвижването. Георгиев прикани тези, които употребяват електрически тротинетки да поставят каски и да бъдат задоволително забележими за всички.
 Очаква се натоварен трафик по пътищата през днешния ден Очаква се натоварен трафик по пътищата през днешния ден
Интензивен трафик по пътищата се чака още от ранните следобедни часове на днешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР