Военна прокуратура е образувала досъдебно производство по случая с катастрофата

...
Военна прокуратура е образувала досъдебно производство по случая с катастрофата
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Военна прокуратура е образувала досъдебно производство по случая с катастрофата с кола на НСО


Военна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане по случая с злополуката с кола на НСО. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

Тепърва с авто-техническа експертиза ще бъде изяснена скоростта, с която се е движил кортежът на Кирил Петков. „ Четири години откакто е бил министър-председател, той има право да бъде охраняван от НСО ”, изясни Стоянов.

Лекарите във варненската болница " Св.Анна " са съумели да стабилизират 58-годишната жена, която пострада тежко при вчерашната катастрафа край Аксаково, съобщи БНР. Пациентката е на командно дишане, само че има оптимистична прогноза, сподели доктор Валентин Власаков, шеф на отделението по анестезиология и интензивно лекуване.Мъжът, който е карал лекия автомобил с варненска регистрация, в който е била и потърпевшата жена, почина при злополуката. В колата на Националната работа за защита е бил съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков, който е отивал на среща с гласоподаватели във Варна. По-късно стана ясно, че след случилото се Петков стопира предизборната си акция.Предстои автотехническа експертиза, която ще откри скоростта, с която са се движили двата автомобила при катастрофата край Аксаково. Ограничението на скоростта в сектора е 60 километра в час. От НСО настояват, че тяхната кола е била на пътя с преимущество и че починалият водач на другия автомобил го е лишил. Следствените дейности и огледи на местопроизшествието не престават и през днешния ден, като по случая ще бъдат разпитани нови очевидци. 

 
 Katastrofa Kiril Petkov BGNES Снимка: BGNES
Във връзка с трагичния случай на 16 май 2024 година с присъединяване на профилиран автомобил на Националната работа за защита, държавната охранителна работа декларира, че оказва всеобхватно подпомагане на способените органи по воденото разследване.

Националната работа за защита приканва към самоограничение от разпространяване на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен случай, до момента в който способените институции не приключат работата си.

Убедени сме, че професионалните дейности на проверяващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина.

Ръководството и съставът на Националната работа за защита сервират дълбоки съболезнования на фамилията и околните на починалия при злополуката лидер и показват откровена вяра за сполучливо и скорошно възобновяване на неговата брачна половинка, показват още от НСО.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР