МВР с акция срещу изборната търговия в цялата страна, която

...
МВР с акция срещу изборната търговия в цялата страна, която
Коментари Харесай

МВР задържа двама заподозрени за изборна търговия в Карнобатско

МВР с акция против изборната търговия в цялата страна, която ще продължи до деня на изборите. Вече има двама арестувани в Бургаска област. От Министерство на вътрешните работи настояват, че са засекли скица за изборни операции и в чужбина. В Германия били подадени фиктивни заявки за гласоподаване от името на хора, които нямат такива планове. Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще направи всичко допустимо, с цел да обезпечи почтен избор.

97 са сигналите за изборна търговия, които има в Министерство на вътрешните работи досега. От инспекцията им към този момент са формирани 9 досъдебни производства. Бойко Рашков назова покупко-продажбата на гласове уродлива процедура, на която вътрешното министерство ще се опълчи с всички законови средства. Той оповести информация, която имат от Кюстендил.

" Един някогашен министър на вътрешните работи е правил тези дни едно събиране с един някогашен регионален шеф и един, както знаете добре, излязъл в болнични, болен за работа, но не е болен за такава колекция, където са обсъждали въпроса по какъв начин да привлекат 15 000 македонци с българско поданство, които да гласоподават тук в нашата страна ", сподели министърът на вътрешните работи.

Рашков посочи, че по тези данни няма формирано произвеждане, само че Министерство на вътрешните работи ще следи дали ще има развиване. Бившият вътрешен министър отговори:

" Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се старае да въздейства на предизборната акция - от през днешния ден и с оскърбителен подмятания, които, въпреки и недоизказани, елементарно могат да бъдат асоциирани с мен. Ако има данни за закононарушение - да работи с цялата суровост на закона. В противоположен случай би трябвало да понесе отговорност за думите и дейностите си - нищо, че никой не е дал своя вот за него - постът изисква министърът да има някакво достолепие ".

Служебният вицепремиер разгласи още, че има почнали от предходните избори следствия, които не престават и сега.

" Имаме данни, че в предишното прочут политик се занимава с образуване покупката на гласове във Врачанско, Монтанско и Видинско. Те са посочили на последните избори един забележителен в тази тенденция резултат, става дума за покупка на гласове за една партия от прочут етнос ", посочи Рашков.

След стартиралата тази заран интервенция към този момент има двама арестувани. Единият е от карнобатското село Екзарх Антимово.

" В жилище е открит мобилен телефон, в който са открити 31 фотоси на персонални карти на разнообразни лица, засечена е една връзка с лице, което дава обещание, в случай че гласоподават за една политическа партия, да получат по 80 лева на глас, а в случай че цяло семейство се ангажира с това, спомагателен бонус от 20 лева ", изясни шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Станимир Станев.

Вторият арест е в бургаския квартал " Комлука ", където лихвари били създали лист на длъжници. На тях обещавали опрощаване на част от задълженията против гласоподаване за избрана партия. От Министерство на вътрешните работи ревизират и адресите, на които са регистрирани стотици, с цел да предотвратят опцията за вътрешен избирателен туризъм. Като образец показаха благоевградското село Бело поле, където адресни регистрации имаха над 9000 жители на Република Северна Македония, получили български паспорти.

" Но в този момент са по-малко ", сподели кметът на селото Иван Стойчев.

Българска национална телевизия: Колко са в този момент?

" Не знам, тъй като бяха дерегистрирани. Не гласоподават! Вземат персонална карта, паспорт и си отпътуват ", отговори кметът.

Бойко Рашков разгласи още, че взаимно с районното министерство ще заличат по длъжностен път сходни адресни регистрации и в други обитаеми места в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР