МВнР ще потърси съдействие на руското посолство за транспортиране на

...
МВнР ще потърси съдействие на руското посолство за транспортиране на
Коментари Харесай

МВнР има готовност да организира избори в Русия, секции може да има и в Хургада -

МВнР ще потърси подпомагане на съветското посолство за превозване на машини за вота и изборни бумаги за изборите на 2 октомври, стана ясно от брифинг на външното ни министерство през днешния ден.

Въпреки понижения състав на дипломатите ни в Русия, избори там ще се проведат в посолството в Москва и в генералното консулство в Санкт Петербург. За момента има една сертифицирана машина за Москва, а в обстановката на спрени транспортни връзки Външно ще търси разновидности по какъв начин да изпрати още, стана ясно от думите на дипломат Калин Анастасов, който дава отговор за организацията на изборния развой зад граница.

42 страни са дали позволение за гласоподаване на българи на тяхна територия на идния избор. Все още страни с огромни български общности като Италия, Белгия, Канада, Норвегия не са дали позволение, само че техният отговор се чака.

В 734 места зад граница ще има изборни секции. Вече е качено заявката в страницата на ЦИК, с което онлайн гласоподавателите могат да заявяват желанието си къде да гласоподават и да бъдат вписани авансово в изборните описи. Заявлението може да бъде попълнено до 6 септември. Ако има задоволително брой заявки, могат да бъдат разкрити още секции и места за гласоподаване.

Максималният брой секции с машинно гласуване е 310, като 620 машини ще са нужни, сочи анализът на Външно.

И на тези избори има забавни проблеми. Посолството в Египет ще търси подпомагане за образуване на секции в курортите Хургада и Шарм ел Шейх - след молба от туроператор. Двата курорта са обичайната дестинация за морска отмора, а изборите са в разгара на дейния сезон в Египет.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР