Музиката ще бъде приятна, няма да дразни, уверява компаниятаБъдещите електромобили

...
Музиката ще бъде приятна, няма да дразни, уверява компаниятаБъдещите електромобили
Коментари Харесай

Електромобилите Nissan ще „пеят” на пешеходците

Музиката ще бъде приятна, няма да нервира, твърди компанията

Бъдещите електрически автомобили на Nissan ще излъчват музика, с цел да предпазят пешеходците

Хибридните и електрически коли са доста по-тихи от бензиновите и дизеловите машини, което повдига въпроси по отношение на сигурността на пешеходците, които може да не чуят и видят приближаващата кола. Ето за какво министерството на превоза на Съединени американски щати вкара условие електрическите автомобили да издават звук при придвижване, който предизвестява пешеходците.

Подобно условие за хибриди и електрически автомобили е изключително необходимо за предотвратяване на незрящи или с влошено зрение пешеходци. Японската компания Nissan подхожда креативен към казуса – нейните електрически автомобили не просто ще издават характерен звук, от тях ще идва музика!
още по тематиката
Според разработчика, музикалният тон излъчва сила и убеденост, а силата му ще зависи от скоростта на придвижване. Звукът ще се включва при скорости от 20 до 30 км/ч, като от Nissan твърдят, че „ пеенето ” на електрическите автомобили ще бъде прелестно и няма да нервира близките.

Разработката е известна все още с името Canto, което в превод значи „ Аз пея ”, и беше оповестена тази седмица на 2017 Tokyo Motor Show. Все още няма изясненост по кое време нововъведението ще бъде вградена в серийните коли на Nissan. Не е мъчно да си представим обаче в какво ще се трансфорат градските улици в пиковите часове, когато колите се движат с ниска скорост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР