Музикантите от Българското национално радио поискаха увеличение на заплатите си

...
Музикантите от Българското национално радио поискаха увеличение на заплатите си
Коментари Харесай

Музикантите от БНР искат по-високи заплати

Музикантите от Българското национално радио желаеха нарастване на заплатите си с 50% на митинг пред НДК в четвъртък. Демонстрацията се организира, до момента в който в постройката водачите от Европейски Съюз и Западните Балкани организират среща на върха.

„ Целта на митинга е да напомним нашите претенции и да срещнем европейските водачи с това, че в България културата е на доста ниско равнище и музикантите са извънредно ниско заплатени – взимат най-ниските хонорари в Европа ”, съобщи ръководителят на радиосдружение „ Подкрепа БНР “ Атанас Карафезлиев.

Той сподели, че настояванията им не се чуват от ръководещите, само че се радват на необятна социална поддръжка. Музикантът изрази вяра, че въпреки всичко политиците ще вземат под внимание митингите им и ще решат казуса, тъй че да не се постанова митингите да не престават.

Карафезлиев изясни, че през днешния ден Българската музикална асоциация провежда концерт в тяхна поддръжка в Морската градина във Варна.

Той разяснява и изявлението на премиера, че БНР има доста оркестри и ги посъветва да преминат към пазарния принцип.

„ Премиерът несъмнено не е отговорен по тази причина, че не знае какъв брой оркестри има. Виновни са неговите съветници, че не са му споделили каква значителност имат тези музикални сформира за страната и за европейската просвета ”, сподели музикантът.

Той дефинира предлагането на Менда Стоянова да преминат на делегиран бюджет като „ неуместно ”. Музикантът акцентира, че възнагражденията им не дават отговор на европейските и посочи, че през 2017 година са взимали междинна съществена работна заплата от 660 лева, а минималната била 570 лева

Карафезлиев добави, че към този момент са сезирали и европейските институции. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР