Музеят Ван Гог в Амстердам посвети поредица от изложби и

...
Музеят Ван Гог в Амстердам посвети поредица от изложби и
Коментари Харесай

Музеят на Ван Гог в Амстердам отбелязва петдесегодишнина с фокус върху психичното здраве


Музеят " Ван Гог " в Амстердам посвети поредност от изложения и събития на петдесетата си годишнина. Сред заключителните прояви е експозиция, отдадена на творчеството и живота на художника по поречието на река Сена, тя е последната от трите специфични изложения в музея за 2023 година, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на пресслужбата на културната институция.

До 3 септември може да бъде прегледана ретроспективната експозиция, представящи произведения от последните месеци от живота на Ван Гог във френското село Овер-сюр-Оаз. Художникът идва там на 20 май 1890 година и е оптимистично надъхан, изпълнен с упоритости. За 70 дни Ван Гог основава в обитаемото място 74 картини и музеят " Ван Гог " показва 50 от тях, събрани от други галерии и от частни сбирки по целия свят. Експозицията е забележителна опция и за публиката, и за рецензията да види творби на създателя, които до момента не са представяни дружно. Изложбата се показва в съдействие с музея " Орсе " в Париж.

От 13 октомври доникъде на януари идната година музеят " Ван Гог " ще наблюдава живота и творчеството на художника по поречието на Сена. За пръв път в една експозиция ще бъде показано въздействието на региона на Аниер върху креативното развиване на Винсент ван Гог и съвременниците му Пол Синяк, Жорж Сьора, Емил Бернар и Шарл Ангран. За тази галерия творбите на Ван Гог, основани в Аниер, са пръв път са изследвани като обособена група и са съпоставени с картините на четиримата негови съвременници, рисувани на същите места. Изложбата, която закрива поредицата експозиции за юбилея на музея " Ван Гог ", показва 75 картини на нидерландския постимпресионист. Много от тях не са показвани в никакъв случай в музея в Амстердам и даже в Нидерландия. Изложбата се провежда взаимно с Института по изкуствата на Чикаго, Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР