Музей в Барселона отвори вчера врати за нудисти, като организира

...
Музей в Барселона отвори вчера врати за нудисти, като организира
Коментари Харесай

Музей в Барселона отвори врати за посетители нудисти

Музей в Барселона отвори през вчерашния ден порти за нудисти, като провежда специфична обиколка, по време на която посетителите могат да смъкват напълно облеклата си, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Каталунският археологически музей организира 90-минутната обиколка в съдействие с локалния клуб на нудистите. Посетителите разгледаха фотографската галерия „ Бронзовете на Риаче “ на Луиджи Спина, на която са изобразени две огромни гръцки бронзови скулптури на голи воини от V в. пр.н.е., открити през 1972 година покрай град Риаче в Италия.

„ Искахме да създадем визитата по-колоритно, а не типичната обиколка с екскурзовод “, споделя гидът Едгар Местре, който също остана без облекла. „ Искахме хората, пристигнали да видят фотосите на статуите, да се почувстват тъкмо като героите на творбата, което преглеждат “, добави служителят на музея.

Уебсайтът на музея беше заречен на посетителите опцията да се „ възхищават на творбите, като театралничат в същото състояние, в която са те – изцяло голи и заобиколени от други тела “.

„ Усещам същата активност, както при наблюдението с облекла, само че с тази разлика, че можем да разберем по-добре, че голотата постоянно е съществувала и че телата не би трябвало да бъдат източник на позор за никого “, споделя 59-годишната здравна работничка Марта, която е посетила изложбата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР