Музеите във Ватикана, включително Сикстинската капела, отварят отново врати на

...
Музеите във Ватикана, включително Сикстинската капела, отварят отново врати на
Коментари Харесай

Ватиканът отваря отново музеите

Музеите във Ватикана, в това число Сикстинската шапка, отварят още веднъж порти на 1 февруари. Тя бяха затворени в продължение на 88 дни поради рестриктивните мерки против разпространяване на ковид. Това е най-продължителното им затваряне от Втората международна война насам, отбелязва Агенция Франс Прес.

Посетителите ще могат още веднъж да се насладят на световноизвестните сбирки, като за задачата е належащо да резервират авансово билети, с цел да получат слотове за влизане.

Кураторите на изложбите използваха времето, през което музеите бяха затворени, за поддръжка и ремонт. Това включва деликатно разчистване на стенописите от XV век в Сикстинската шапка, която нормално притегля шест милиона гости годишно.

„ Музеите на папата ви чакат на драго сърце! " се споделя в известие.

Новината идва на фона на облекчаването на коронавирусните ограничавания, като от понеделник всички италиански райони, като се изключи пет, попадат в „ жълтата “ категория с невисок риск. Това разрешава на питейните заведения и заведенията за хранене да проработят още веднъж денем, както и музеите.

Италианските острови Сицилия и Сардиния и районите Умбрия, Пулия и самостоятелната провинция Южен Тирол са единствените региони, в които към момента работят по-строги ограничавания, в действие за „ оранжевите “ зони със междинен риск.

Продължава да действа полицейския час за територията на цялата страна, а сервирането на храна и питиета в питейните заведения и заведенията за хранене би трябвало да завърши в 18:00 часа.

Италия беше първата европейска страна, която се сблъска в цялостна мощ с пандемията от ковид при започване на 2020 година Заключването на цялата страна, сривът на туристическата търговия и необятното затваряне доведоха стопанската система до дълбока криза.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР