Музеите, средните училища и терасите на кафенетата в Португалия отварят

...
Музеите, средните училища и терасите на кафенетата в Португалия отварят
Коментари Харесай

Европейска държава отвори музеите, училищата и терасите на заведенията

Музеите, междинните учебни заведения и терасите на кафенетата в Португалия отварят през днешния ден порти след повече от двумесечна пауза - втора фаза от проект за последователно разхлабване на антивирусните ограничения с оглед да не се ускори още веднъж епидемията от COVID-19, нанесла мощен удар върху страната при започване на годината, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AFP.

След отварянето на главните учебни заведения на 15 март през днешния ден е ред и по-големите възпитаници да поемат към образователните стаи. Другите браншове, които се отварят за клиенти, ще би трябвало да се грижат за спазването на строги санитарни правила. В сладкарниците навън ще могат да се събират до 4 души на маса, груповите занятия във фитнесите остават под възбрана, а музеите ще би трябвало да нагодят работното си време съгласно новите правила.

" Очакваме прекомерно малко гости " поради неналичието на туристи от чужбина, изясни за AFP Антониу Нунеш Перейра, шеф на двореца Пена в Синтра, на трийсетина километра от Лисабон. " Истинското възобновяване на работата наподобява ще е идното лято ", когато " имунизацията в Европа ще напредне " и разпоредбите за пътешестване ще бъдат смекчени, добави служителят на един от най-популярните обекти в Португалия с над два милиона гости през 2019 година, в това число повече от 85 на 100 чужденци. Отпускайки ограниченията, затегнати през януари, управляващите разчитат на всеобщо тестване и имунизация на преподавателския състав.

Предвижда се гимназиите, университетите и театрите да отворят на 19 април, а заведенията за хранене - при започване на май. Ситуацията по райони ще бъде преразглеждана на две седмици. Ограниченията за пътуващи към този момент остават в действие. Полетите от и до Бразилия и Англия са прекъснати за да се ограничи разпространяването на новите разновидности на вируса. До средата на април ще продължат инспекциите на сухопътната граница с Испания, чието прекосяване се позволява единствено по изключение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР