Мутациите на новия тип коронавирус ще доведат до неговото отслабване

...
Мутациите на новия тип коронавирус ще доведат до неговото отслабване
Коментари Харесай

Експерт: Мутациите на коронавируса ще доведат до отслабването му

Мутациите на новия вид ковид ще доведат до неговото намаляване в дълготраен проект. Това съобщи за италианския вестник La Stampa ръководителят на отдела за епидемиологична статистика на Биомедицинския университет в Рим Масимо Чикоци, който оглавява интернационална група учени, анализиращи новия вариант на COVID-19.

По данни на учените, единствено в Италия до момента са регистрирани 13 разновидности на ковид. Те могат да доведат до увеличение на заразността му, само че не оказват въздействие върху патогенността, съобщи организация " Фокус ".

„ Ако според от варианта степента на заразност се трансформира, то до момента не сме забелязали разлики в държанието му в тялото или други способи на предаване. Всякакви разновидности биват диктувани от имунната система. С други думи, вирусът се пробва да заблуди антителата, като се приспособява към тялото, само че колкото повече вирусът мутира и се приспособява, толкоз повече губи силата си и в последна сметка изчезва. Отнема единствено време, само че ние не знаем какъв брой ", акцентира експертът. Според него разновидностите, в това число „ английската ", няма да повлияят въздействат върху успеваемостта на създадените все още ваксини против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР