Мухълът започна да се появява в гардероба ви, как да

...
Мухълът започна да се появява в гардероба ви, как да
Коментари Харесай

Как да се справим с влагата и мухъла в гардероба

Мухълът стартира да се появява в дрешника ви, по какъв начин да се отървете от него бързо?

Има няколко правила, които можете да следвате, с цел да не ви се постанова битка с плесен и влага в дрешника си.

- Вентилацията би трябвало да се обезпечава най-малко един път седмично. Достатъчно е да отворите вратите и чекмеджетата. Можете неотложно да прегледате повърхностите, защото е доста по-лесно да премахнете малко леке, в сравнение с да вземете ограничения за разчистване на цялата задна стена.

- Чистите облекла би трябвало да се съхраняват настрана от тези, които се носят в момента; мокрите и влажни облекла не би трябвало да се прибират в дрешника, защото незабавно ще се появи неприятна миризма и след няколко дни ще се видят петна от плесен. Важно е изцяло да изсушите всички неща навън след измиване. Това ще придаде на прането приятна свежа миризма и ще предотврати образуването на плесен. 

- Когато времето на открито е неприятно, тогава прането би трябвало да се суши в стаята, само че на отворени прозорци.

- Веднага след гладенето е належащо да държите бельото разгънато за известно време, след което би трябвало да бъде деликатно сгънато в дрешника.

Но, в случай че въпреки всичко в дрешника ви се появи влага и плесен, това значи, че облеклата и предметите в него също са " инфектирани " от спори на плесен. Ето за какво би трябвало да извадите всичко от дрешника и да го подложите на антисептично отнасяне.

Содата за самун или водородният пероксид могат да оказват помощ за премахването на плесен от вътрешността на дрешника. След което той би трябвало да се остави да изсъхне изцяло и едвам по-късно да приберете още веднъж нещата в него..

В битката с мухълът може да помогне и парогенератор. Обработката на стените и вътрешните " кътчета " с пара с висока температура ще ви освободи от натрупването на плесен за дълго време.

" Народният " способ за битка с плесен е обработката на развалената повърхнина с разтвор на меден сулфат.

Друг правилен асистент е оцета. Достатъчно е да го смесите с вода и лимонен сок /по желание/ и доста добре да претриете дрешника от всичките му страни, както и от вътрешната страна.

И, несъмнено, можете да се отървете от плесен в килера благодарение на многочислени химикали, продавани в домакинските магазини.

За да предотвратите повторната поява на плесен във вашия дрешник...

- можете да поставите торбички с камфор - те ще поемат непотребната влага, което е най-хубавото местообитание за мухъл;

- периодическото проветряване и измиване на дрешника също ще има позитивен резултат върху отсъствието на мухъл;

- целесъобразно е да не поставяте дрешника покрай стената, с цел да не се образува конденз на самата стена и вследствие на това да се образува плесен!

Специалистите предлагат да се извърши цялостно и генерално разчистване на дрешника при промяна на сезонни облекла.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР