МС оттегли промените в Закона за устройство на териториятаМинистерският съвет

...
МС оттегли промените в Закона за устройство на териториятаМинистерският съвет
Коментари Харесай

Управляващите отказаха „да узаконят“ АМ Хемус

МС отдръпна измененията в Закона за устройство на територията
Министерският съвет е отдръпнал измененията в Закона за устройство на територията (ЗУТ), с които целяха „ да узаконят противозаконните автомагистрали “ - построяването на автомагистрала „ Хемус “ и скоростния път Видин-Ботевград от държавната компания „ Автомагистрали “ благодарение на контракти с български строителни компании за доставка на техника и материали.

От ПП-ДБ изпратиха позиция до медиите, с което изясняват аргументите за отдръпване на законопроекта. На съвещание на пленарните групи на ПП-ДБ било преценено, че „ планът не може да се гледа преди да са признати правила за активността на антикорупционната комисия “ без да изяснява за какво.

Припомняме, че през ноември 2023 година, предизвикани от материал на „ Труд news ”, в който цитирахме позиция на Министерски съвет, че препоръчаните промени в Закон за устройство на територията са частични, от районното министерство признаха, че новото строителство на автомагистрала „ Хемус “ по ин хаус договорите е законно, което обезсмисли и въпросните промени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР