МРРБ ще опита да изнесе Струма“ извън Кресненското дефилеМинистерството на

...
МРРБ ще опита да изнесе Струма“ извън Кресненското дефилеМинистерството на
Коментари Харесай

Вечерни новини: МРРБ вади „Струма“ от Кресненското дефиле; „Лукойл“ дължи 250 млн. лв. данък

МРРБ ще опита да изнесе „ Струма “ отвън Кресненското дефиле
Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) изследва опцията да изнесе отвън Кресненското дефиле противоречивия сектор от автомагистрала „ Струма “, по който години наред няма решение от кое място тъкмо да мине, тъй че да не засегне естествените дадености на района. Много е евентуално заложеното трасе, което съгласно признатия проект от времето на ГЕРБ трябваше да премине през дефилето, да се промени.
Имотна организация чака цените да продължат да „ летят “
Цените на жилищата в София не стопират да се повишават и няма изгледи да се намалят, най-малко съгласно компанията за недвижими парцели Bulgarian Properties, която прави разбор на цените на парцелите в столицата през третото тримесечие на годината.
Василев: „ Лукойл “ би трябвало да внесе 250 млн. лева налог до края на годината
Руската рафинерия „ Лукойл Нефтохим “ би трябвало да внесе 250 млн. лева в държавния бюджет до края на годината. Това стана ясно от брифинг на министъра на финансите Асен Василев, който разяснява вчерашното изказване на компанията, че към този момент е платила всички дължими налози към хазната.
Йоловски: Стремим се към цифрова промяна на България
Моето министерство се стреми към цифрова промяна на България и вършим нужните стъпки за това. Не изоставаме. Това разяснява министърът на електронното ръководство Александър Йоловски по време на AI N’ CYBER CONFERENCE 2023 – годишният конгрес за изкуствен интелект и киберсигурност, проведен от Дигитална национална коалиция в партньорство с Economic.bg и Фондация „ Конрад Аденауер “.
Софийски вложител ще строи 5-звезден комплекс с аквапарк във Вършец
Мащабна инвестиция в бранша на туризма следва да бъде осъществена във Вършец, област Монтана. Собствениците на „ МД 21 “ ООД, която е със седалище София, още през 2021 година стартират да изкупуват земи за реализацията на своята концепция – строителство на петзвезден хотел с аквапарк.
Строителите упорстват да им се подсигуряват по-високи цени по договорите
Ако възложителят (например АПИ – бел. ред.) откаже " безпричинно " индексация, изпълнителят (например частната строителна компания – бел. ред.) да може да приключи осъществяването на контракта, без да търпи наказания. Това е единствено едно от предложенията, които Камарата на строителите в България (КСБ) предлага в свое мнение до Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), импортирано в границите на публичното разискване на промени по отношение на методиката за индексация на строителни контракти.
ЕЦБ резервира лихвите за първи път от месеци
Европейската централна банка (ЕЦБ) резервира главните си лихвени проценти без изменение, оповестява Reuters. Банката остави без смяна трите си водещи индикатора – за първи път, откакто през юли предходната година стартира цикъл на лихвени нараствания, с цел да противодейства на повишаващите се цени.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР