МРРБ предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към

...
МРРБ предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към
Коментари Харесай

МРРБ предлага да се разплати с пътните строители до 2 години

МРРБ предлага съглашение, съгласно което дължимите от страната средства към пътностроителните компании да бъдат изплатени в рационален интервал напред – при договореност през бюджети 2022-ра и 2023-та. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков във връзка проведения от Българска браншова камара „ Пътища “ митинг пред постройката на министерството.

Той беше безапелационен, че е невероятно близо 1 милиард лв. да бъдат отделени в края на 2021 година, с цел да се платят всички отговорности към пътностроителния отрасъл, защото бюджетът за пътно поддържане и строителство е бил привършен още при започване на първия длъжностен кабинет. Граматиков подсети, че са осигурении 100 милиона лв. за зимно поддържане на пътищата за тази зима и в случай че през днешния ден се стигне до рационално решение, тези пари могат незабавно да тръгнат към хората, които са на митинга.

Заместник-министър Граматиков съобщи, че чака на днешните договаряния да се стигне до диалози за политики за метода, по който страната ще изплати дължимите средства. „ Разговори за политики могат да се водят само и единствено с тези, които ръководят големия капитал на тези компании. Ние сме поканили притежатели на компаниите, а не да взимаме решение под натиска на протестиращи “, безапелационен беше заместник-регионалният министър, пише  Actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР