Мрежата Телеграм“ е любимо място на българските извратеняци с малки

...
Мрежата Телеграм“ е любимо място на българските извратеняци с малки
Коментари Харесай

Не е само „Мотикаря“: Снимки и лични данни на 15-г. деца се разпространяват безконтролно в Телеграм

Мрежата „ Телеграм “ е обичано място на българските извратеняци с дребни деца. „ Телеграм “ не разрешава правенето на фотоси на екрана и наличието на тези канали. Така залавянето на тези хора става извънредно мъчно.
Снимки, имена и телефони на 15-годишни девойки се популяризират в над 20 групи в „ Телеграм “. Групи, основани особено за разпространяване и търсене на „ лесни “ девойки в другите градове у нас.
Всички са сред 15 и 25-годишни. Това откри екип на Euronews Bulgaria, който съумя да се внедри в тези Телеграм канали. Всеки, който е бил в телеграм чат, писал е в „ Мотикаря “ (популярните в предишното уебсайт и Facebook група, чиито основатели бяха задържани по обвинявания за разпространяване на нецензурен материали) е наедно отговорен с този човек да стигнем дотук, описа Мис Стара Загора Дари Овчарова. Тя я момичето, поради което районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и стартира инспекция.
“Да, приложение може да се употребява от нарушители, само че по-добре да са там и да знаем, че са там, в сравнение с да затворим приложението и да не знаем къде ще отидат. В тези групи имаше случаи на шерване на персонални данни на момиче, мисля в София… ”, разкрива Любомир Тулев, специалист по киберсигурност.
Разследват всички случаи на принуждение над дами в Стара Загора от 2015 година
Оказва се, че да се качват фотоси на насилвани и подстригвани девойки, се е трансформирало в традиция в Стара Загора. Потребител с прякор „ Az Ti ” разгласява интимни фотоси на момиче, което твърди, че е от Пловдив и е родено 2007 година, което значи, че е на 16 години. Мъжът разгласява и персоналния номер на момичето. Споделянето на две имена, телефони, адрес, работно място и къде учат не е необичайност в порнографските групи в „ Телеграм “.
„ Става мода, това се разрешава. Това не може да стане в едно демократично общество, където полезностите са ясни, в което се знае кое е положително и кое е зло и се знае, че насилието е зло. Насилието, учредено на пола, е още по-голямо зло “, декларират от неправителствената организация „ Анимус “.
„ Започват постоянно с това да се покажем на камерата, какво толкоз ще стане… Вече те имам, с цел да не те покажа на татко ти и жертвата стартира да извършва стремежи “, споделя още Тулев за това по какъв начин стартира изнудването на девойките.
После идва всеобщо разпространяване на данни и фотоси в секрети групи, които не могат да бъдат открити през търсачката на приложението. Репортер на Euronews Bulgaria съумя да се внедри в групите и откри, че работят централизирано, ръководени от едни и същи хора.
Първо се основава една обществена група майка – в тази ситуация BG AMATEUR. В нея „ администраторите “ ревизират хората и в случай че ги одобрят, им дават линк за достъп до идващите секрети групи. А в тайните групи потребителите имат и разменят фотоси и данни за стотици девойки.
„ Да, в „ Телеграм “ има терористи. Там има педофил*. Да има хора, които популяризират дрога, значи ли, че би трябвало да затворим телеграм, те ще отидат другаде. По-добре да знаем къде са и да сме крачка напред ”, акцентира кибер специалистът Любомир Тулев.
Върхът на противозаконната пирамида е тайната група, озаглавена “Из***лвания и дребни ”. В нея се споделят фрагменти с малолетни и малолетни. Влизането в тези канали обаче става след специфична инспекция.
„ Винаги е имало такива уеб сайтове, в България и пе***илията е необятно публикувана, а и България е известна дестинация. Такъв вид принуждение стартира да се възстановява, което е непоносимо “, считат от „ Анимус “.
„ Телеграм “ не разрешава правенето на фотоси на екрана и наличието на тези канали. Така залавянето на тези хора става извънредно мъчно.
В интернет няма опцията „ delete “, даже с цел да я изтрием. Веднъж основано, изпратено някъде, постоянно би трябвало да знаем, че това наличие може да се появи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР