Мрачно настроение, не ви се става сутрин от леглото, отказвате

...
Мрачно настроение, не ви се става сутрин от леглото, отказвате
Коментари Харесай

Просто лошо настроение или истинска депресия?

Мрачно въодушевление, не ви се става заран от леглото, отказвате излизания даже с другари – всички считат, че това е меланхолия. Грешат!

Според учените, признаците на клиничната меланхолия, изключително при дамите, постоянно са бъркани с предменструалния синдром, свръхемоционалност, безсилие или други ежедневни проблеми.

Клиничната меланхолия е едно от тези неща, за които всеки си мисли, че незабавно ще ги разпознае у себе си или у околните си. Истината обаче е, че най-често това положение се промъква постепенно, до момента в който в един миг не стане нещо обикновено . Изследователите споделят, че е обезпокоително, че хората си мислят, че могат да избегнат депресията посредством волята си, оптвайки се да да се усещат по-добре.

Но даже да вършиме всичко вярно и да чувствате, че всичко в живота ви е наред, с изключение на настроението, не си мислете, че сте луди. Това значи, че сте измежду 350-те милиона души, наранени от психологични болести. А за дамите, клиничната меланхолия може да бъде още по-страшна – 70 % от дамите евентуално старат от нея, само че и също толкоз доста отхвърлят да повярват, че им има нещо. Но по какъв начин да разпознаете дали сте в неприятно въодушевление или в действителност имате меланхолия, учените показват няколко признака, които не би трябвало да подценявате!

1. Чувствате се цялостни

Нека си го кажем напряко: едно напълняване може да бъде депресиращо за всекиго. Но съгласно Националния институт по психологично здраве, бързата смяна в килограмите може да докара до съществено неприятно въодушевление. Но даже и единствено да изпитвате възприятието, че сте напълняли, без да сте качили и грам, това може да е симптом на меланхолия, изключително в случай че забелязвате това възприятие всеки ден.

2. Пиете повече от нормално

Никой не споделя, че една чаша вино повече с вечерята сочи, че имате някакво психологично заболяване, само че в случай че забелязвате, че това се трансформира в наклонност, тогава се замислете дали нещо не е наред с вас. “Алкохолът е анестезия, която оказва помощ да се изтърпи интервенцията, наречена живот ”, споделя известният драматург Джордж Бърнард Шоу. Истината е, че вие самите би трябвало да свършите работата на анестезиолога.

3. Обърнете внимание на вашите болки

Понякога главоболието е единствено главоболие. Но възприятието на хронична болежка без избрана здравна причина, може да е индикация, че мозъкът ви реагира на страстите вътре във вас.

4. Раздразнителни сте

Карате се на децата? Крещите на кучето? Дори най-малките неща ви
изваждат от релси? Учените са безапелационни, че депресията може да се
прояви като изненадваща нервност, изключително при дамите. Има една
тънка линия, на която би трябвало да обърнем внимание – тази сред гнева и
тъгата или ианче казано, постоянно плачете след скандал.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР