Мрачна прогноза за бъдещето на футбола даде един от вицепрезидентите

...
Мрачна прогноза за бъдещето на футбола даде един от вицепрезидентите
Коментари Харесай

От ФИФА дават лоша прогноза за бъдещето

Мрачна прогноза за бъдещето на футбола даде един от вицепрезидентите на ФИФА. Според Виктор Монталяни е прекомерно евентуално до края на 2020 да няма мачове на равнище национални тимове поради пандемията от ковид. Монталяни, който е и президент на Федерацията на Северна и Централна Америка и Карибите (КОНКАКАФ) е отпред на работна група на Международната футболна централа, която е съсредоточена върху проблемите, които провокира вирусът върху футболния календар. ФИФА към този момент отсрочи интернационалните мачове през март и юни, и Монталяни показа, че срещите, планувани за интернационалните прозорци през септември, октомври и ноември  също са под опасност от отсрочване.  Така плейофът за европейското състезание сред България и Унгария към този момент беше отсрочен на два пъти и не е ясно дали ще се организира тази година.

Запитан от организация Асошиейтед Прес дали националните тимове ще играят до края на 2020, той отвърна: „ Аз персонално считам, че това може да бъде предизвикателство, не толкоз поради здравните проблеми по света, колкото поради пътуванията, един път щом ситуацията се възстановява. Смятам, че  домашните шампионати са приоритет . Септември към момента съществува като вид, само че не мога да подсигурявам сега провеждането на срещи на представителните отбори тогава “, стартира той.

Монталяни добави, че не вижда по какъв начин почитателите ще се завърнат скоро по стадионите, с цел да поддържат обичаните тимове. „ Ако получим зелена светлина да изиграем футболен мач,  надълбоко се колебая, че първата среща ще бъде с последователи . Просто не го виждам на този стадий, това ще бъде голям риск. Мисля, че ще покажем нужното самообладание в тази ситуация, с цел да може след това да се радваме пълноценно както на клубния, по този начин и на националния футбол “, приключи вицепрезидентът на ФИФА. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР