Mr Bojangles е песен, най-известна в изпълнението на Нина Симон,

...
Mr Bojangles е песен, най-известна в изпълнението на Нина Симон,
Коментари Харесай

Безкраен празник с г-н Боджангълс

Mr Bojangles е ария, най-известна в осъществяването на Нина Симон, само че в действителност основана и записана от Джефри Джеф Уокър през 1968 година след късия му престой в пандиза. Интерпретирана е още от Боб Дилан, Сами Дейвис младши, Крисчън Макбрайд... Тя звучи и във кино лентата на Режи Роансар, основан по романа на Оливие Бурдо " В очакване на Боджангълс ". Филм и книга се появиха съвсем по едно и също време на нашия пазар, като в този случай и двете са същинска хубост.

Утвърдената звезда на френското кино Ромен Дюри и младата Виржини Ефира ( " Бенедета " ), явно към този момент влезнала в типажа " харизматична, но луда ", играят функциите на двойка, която плюе на условностите и танцува неуморно вихрения танц на любовта си. Отстрани животът им наподобява като един безконечен празник. То се подразбира, че действието се развива през 60-те на XX век в града, наречен по-рано с това название от Хемингуей. Красиво, сантиментално и феерично е.

" В очакване на Боджангълс " бе един от няколкото филма в програмата на тазгодишния фестивал " Синелибри ", които се концентрират върху психологичната болест - само че за разлика от " Синът " на Флориан Зелер той избира да показа диагнозата като нещо чаровно и привлекателно. Това води до прочут дисонанс във втората част, в която тонът внезапно се трансформира, с цел да покаже задълбочаващото се положение на героинята и нечовешките условия в лудницата от описваната ера. Всъщност не психологичната болест, а обществото спъва полета на въображението и опита за естетизацията на всекидневието, това ни споделя филмът.

Дюри и Ефира вършат по едно и също време отдадени и ефирни актьорски осъществявания, партнира им невръстният Солан Мачадо - в ролята на детето, което израства с нескончаеми соарета и питомна екзотична птица. Следва ли мъчително рухване след всеки полет? - този въпрос си задават създателите на кино лентата и романа, опирайки се и на текста на песента.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР