Mozilla, създатели на популярния браузър Firefox, представиха тази седмица новото

...
Mozilla, създатели на популярния браузър Firefox, представиха тази седмица новото
Коментари Харесай

Firefox представи ребрандирания си мениджър на пароли

Mozilla, основатели на известния браузър Firefox, показаха тази седмица новото лого и име на своя управител за пароли. Представен под името Locbox по време на неговата тестова фаза, програмата за работа с пароли към този момент има ново име и лого. Името ѝ е Lockwise и е към този момент наличен като уголемение за инсталиране за десктоп версиите на браузъра, както и за тези за iPhone и Android.

Lockwise съставлява предпазен с съвременна технология управител на пароли (AES-256-GCM, PBKDF2 и HKDF с SHA-256 за генериране на ключовете от името и паролата ви във Firefox Account), допускащ лесната организация на регистрациите ви и скъпите за вас данни. Той разрешава синхронизация през набор от устройства по същия метод, по който работи общоприетоо синхронизирането на данните ви във Firefox. За да го употребявате обаче би трябвало първо да изключите основната ключова дума, която употребявате за предпазване на непокътнатите ви регистрации.

Заедно с новото име и лого на Lockwise, Mozilla показа напълно ново лого и на Monitor, услуга, която ви разрешава да разберете дали някоя от вашите регистрации не е била открадната. Чрез Monitor може да разберете дали имейлът ви е бил откраднат, а също така, може да се абонирате да бъдете прочут автоматизирано, в случай че някоя от регистрациите ви е паднала жертва на хакери. Услугата, която беше показана в края на предходната година , употребява данни за откраднати данни от уеб страницата на самостоятелния разработчик и Трой Хънт, основател на известния уебсайт HaveIBeenPwned, на който може да ревизирате дали имейла или паролата ви са сменили притежателя си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР