Mozilla разпредели наградите в рамките на инициативата Mozilla Open Source

...
Mozilla разпредели наградите в рамките на инициативата Mozilla Open Source
Коментари Харесай

Mozilla раздаде наградите от инициативата за отворени проекти Mozilla Open Source Support

Mozilla разпредели премиите в границите на самодейността Mozilla Open Source Support (MOSS), предопределена за финансова поддръжка на разработчиците на потребни отворени планове. Общият размер на възнаграждениятаза интервала от месец април 2017 година е $539 000.
Най-голямата премия в размер на $194 000 получи отворената платформа Ushahidi за краудсорсинг, издание, визуализация и реагиране на известията на хора, сблъскали се с политически вълнения, всеобщи нарушавания правата на индивида, протестни акции, стихийни бедствия, промени в околната среда и други катастрофи, засегнали огромен брой хора.

Останалите средства са разпределени по следния метод:
$125 000 за осъществяване поддръжката на WebAssembly в програмата за зареждане на JavaScript модулите webpack$100 000 получи планът RiseUp за предпазена работа и взаимоотношение на групи активисти$70 000 се дават за основаването на модула mod_md към http сървъра Apache, реализиращ поддръжката на протокола ACME за автоматизирано приемане на документи посредством Let’s Encrypt$50 000 са връчени за създаването на отворената версия на гейм енджина Phaser, основан на HTML5 (Canvas и WebGL) технологиите, предопределен най-вече за основаването на браузърни игри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР