Mozilla днес показа първа версия на преработения Firefox за Android

...
Mozilla днес показа първа версия на преработения Firefox за Android
Коментари Харесай

Mozilla показа преработен и по-бърз Firefox за Android

Mozilla през днешния ден сподели първа версия на модифицирания Firefox за Android с заричане, че браузърът ще е с до два пъти по-бърз. Новата версия предлага по-лесен интерфейс, който е минималистичен. Поддържат се и сбирки, новият метод на Mozilla към отметките. Ще има отбрана от следене, която ще е пусната по дифолт. Предварителната версия ще се развива и в един миг ще вземе мястото на актуалната „ Лисица “.



Първата смяна по бекенда на Firefox беше преди няколко години, като част от плана Quantum. Сега се случва същото, само че с GeckoView, енджинът на Мозила за Android. След като технологията бъде имплементирана, пътят към видоизменение на мобилното Firefox прекарване ще е отворен.

„ Всички други съществени браузъри за Android са основани на Blink и са отражение на на решенията на Гугъл. GeckoView подсигурява самостоятелност на нас и на потребителите. Използването на този енджин ни обезпечава и повече еластичност във връзка с сигурността и поверителността, които предлагаме на мобилните си консуматори “, описват от Mozilla.
Ранната версия към този момент е налична под името Firefox Preview в Гугъл Play
От Mozilla предизвестяват, че ситуацията ще се промени много до момента в който се стигне крайна версия.

При първото стартиране на приложението се отваря начален екран. От там може да влезете в своя Firefox акаунт, да изберете светла или тъмна тематика (може да се трансформира съгласно времето на деня), да настройките настройките за дискретност и други сходни.

Интересно скимване е лентата за въвеждане на URL адреси да се сложи долу. Така имаме елементарен достъп с палеца на ръката си. Ако плъзнем лентата нагоре, там ще забележим бутони за шерване и опазване в сбирка. Много е комфортно, въпреки и да изисква малко време до момента в който се свикне.



Повечето консуматори се съгласяват, че браузърът е доста бърз и в това отношение е подготвен да се трансформира в браузър по дифолт за тях. Не открих информация за някакви обилни бъгове, само че сигурно би трябвало да чакаме такива през бетата.

До края на годината ще текат оптимизации, с цел да върви по този начин добре на допустимо най-вече разнообразни Android устройства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР