Когато някое приложение в Android иска достъп до определена информация,

...
Когато някое приложение в Android иска достъп до определена информация,
Коментари Харесай

Над 1000 Android приложения събират информация дори без разрешение за това

Когато някое приложение в Android желае достъп до избрана информация, ние би трябвало да потвърдим, че му даваме позволение да го направи. Това е инструментът за надзор, който Гугъл ни дава. Ако не искаш приложение за фенерче да чете регистъра на повикванията ти, би трябвало да можеш да му откажеш достъпа.

Според група откриватели това на процедура не е по този начин. Те са разкрили, че над 1000 приложения заобикалят разрешенията. Те събират информация за геолокацията и други данни, зад тила на потребителите, предават от CNET.

Групата откриватели е от International Computer Science Institute (ICSI). Точната цифра до която са стигнали е 1325 приложения. Дори след отвод от позволение, те събират информация. Serge Egelman от Института е показал изследването пред Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати на 27 юни.

Откритието демонстрира какъв брой мъчно е да запазим неприкосновеността на персоналните си данни онлайн, изключително що се отнася до мобилните телефони и приложенията на тях. Технологичните компании разполагат с купища информация за милиони хора – къде са били, с кой са другари, какви са техните ползи.

Политиците се пробват да управляват това с регулации във връзка с персоналните данни. Разрешенията, които даваме на приложенията, допускат, че имаме надзор върху процеса. Apple и Гугъл непрекъснато пускат нови функционалности, които да покачат контрола, само че приложенията съумяват да ги заобиколят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР