Mozilla даде свободен достъп до Hubs – опростена социална мрежа,

...
Mozilla даде свободен достъп до Hubs – опростена социална мрежа,
Коментари Харесай

Mozilla отвори достъпа до Hubs: социалната мрежа във виртуалната реалност

Mozilla даде свободен достъп до Hubs – опростена обществена мрежа, основана на технологията WebVR.
Засега планът не може да предложи функционалност, сходна на Фейсбук и другите сходни площадки. Потребителят си избира аватар във тип на робот и се материализира в своето персонално помещение. Аватарът може да се движи и да реализира аудио чат благодарение на микрофон. Потребителят може да извика другари в своето пространство, като им изпрати линк. Mozilla преглежда Hubs като опит, който е в положение да развие и усъвършенства новата технология.



Експериментите с VR технологиите започнаха от дълго време, само че непроменяемо остана условието, че за потреблението на което и да е VR устройство е належащо особено приложение. WebVR дава опция за потапяне във виртуалната действителност единствено посредством кликване върху една отпратка.



Mozilla съобщи, че Hubs поддържа всички показани до през днешния ден съществени модели на VR очила и шлемове. Достъпът до Hubs може да се реализира както от смарт телефон, по този начин и от компютър. Задължително е съществуването на браузър и връзка с интернет.

Да си напомним, че WebVR 1.0 излезе на 1 март 2016 година. Сега доста интензивно се работи върху WebVR API 2.0. Това става посредством взаимните старания на Mozilla, Гугъл и Microsoft.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР