Мозъкът се явява най-сложната и най-малко известната част от човешката

...
Мозъкът се явява най-сложната и най-малко известната част от човешката
Коментари Харесай

В дебрите на човешкия мозък

Мозъкът се явява най-сложната и минимум известната част от човешката анатомия. Но има задоволително известни обстоятелства за мозъка, които заслужават внимание:

1. Нови нервни връзки се образуват в мозъка всякога, когато запомняте нещо.

2. След пробуждане мозъкът генерира сила, която е задоволителна за работа на дребна крушка. Когато в анимационните филми концепцията в мозъка на героя символизира светнала лампичка, това не е надалеч от истината. Мозъкът генерира сила, задоволителна да зареди 10-ватова крушка, даже и по време на сън.

3. Недостатък на О2 в мозъка в продължение на 5 минути води до необратими последици.

4. Вашият мозък продължава да се развива до 50 години.

5. Алкохолът не се отразява на забравянето – просто когато човек се напие като скитник, мозъкът краткотрайно губи дарба да запомня.

6. Не може да работи единствено лявото или единствено дясното полукълбо на мозъка. Това е мит. Те постоянно работят дружно.

7. Човешкият мозък има същата консистенция като сиренето тофу.

8. Научно е потвърдено, че даже слабото възприятие за власт трансформира работата на мозъка на човек и понижава способността му към състрадание.

9. Жестокостта в фамилията работи на мозъка на детето по този начин, както войната на мозъка на боеца.

10. Патологът, направил аутопсията на Алберт Айнщайн, откраднал мозъка му и го съхранявал в разтвор на формалин в продължение на към 20 години.

11. Чувството на убеденост може да се придобие без нужда от рационално пояснение, а просто посредством стимулиране на избрана част от мозъка.

12. Дългите диалози по мобилните телефони усилват доста риска от израстък на основния мозък.

13. Мозъкът на детето може да употребява до 50% от всичката глюкоза в организма, което изяснява за какво децата се нуждаят от толкоз доста сън.

14. Мозъкът употребява 20% от общото количество на О2 и кръв в тялото.

15. Когато научите нещо ново, структурата на мозъка се променя.

16. Липсата на сън оказва забележителна работа върху мозъка и води до забавено мислене и забавени реакции.

17. Половината мозък може да бъде отхвърлен по хирургичен път без очевидно влияние върху личността или паметта.

18. Мозъкът се нуждае единствено от 6 минути, с цел да реагира на алкохола.

19. През 2015 година на четирите най-мощни компютри в света им трябваха 40 минути, с цел да имитират една секунда интензивност на човешкия мозък.

20. Според американския откривател Раймънд Курцвайл през 2023 година персоналните компютри ще доближат изчислителната мощност на човешкия мозък.

21. Забравянето е нещо отлично за мозъка ни: изхвърлянето на ненужна информация резервира гъвкавостта на нервната система.

22. 60% от човешкия мозък е лой.

23. Вкусовите рецептори при хората са освен в устата, само че също по този начин в стомаха, тънките вътрешности, панкреаса, белия дроб, ануса, тестисите и основния мозък.

24. Музиката се отразява на производството на допамин, както вкусната храна или секса.

25. По време на оргазъм мозъкът създава толкоз допамин, че при сканиране резултатите му ще наподобяват тези на подвластен към хероина.

26. Мозъкът в никакъв случай не спи. Той е по-активен през нощта, в сравнение с денем. Това наподобява нелогично – денем ние се движим, а той е ангажиран с калкулации, решения на комплицирани задания на работа и би трябвало да работи по-активно, в сравнение с по време на сън. Оказва се, че е тъкмо противоположното. Когато вие се „ изключвате “, мозъкът се „ включва “. Учените до през днешния ден не знаят за какво това е по този начин, само че би трябвало да сте признателни, че мозъкът се труди, до момента в който вие спите.

27. Мозъкът не усеща болежка. Сам по себе си мозъкът не усеща болежка. Разбира се, той реагира, когато си порежете пръста или се изгорите, само че няма рецептори за болежка и затова не усеща такава. Но това не избавя от главоболие – мозъкът е заобиколен от разнообразни тъкани, нерви и кръвоносни съдове, които са доста чувствителни към болежка.

28. Човешкият мозък е в положение да запомни 5 пъти повече информация, в сравнение с се съдържа в Енциклопедия Британика. Или всяка друга енциклопедия. Учените към момента се пробват да орпеделят точния размер, само че е известно, че от позиция на компютърната терминология мозъкът е кадърен да вмести от 3 до 1000 терабайта. Националният Британски списък, за сравенние, в който са разказани 900 години история, заема единствено 70 терабайта – оценете капацитета на своя мозък.

29. Учените настояват, че колкото по-голям коефицент на просветеност имате, толкоз по-често сънувате. Затова не би трябвало да се притеснявате, че не може да си спомните какво сте сънували.

30. Скоростта на нервния подтик, който постъпва в него или отвън него, е от 274 км в час. Никога ли не сте се замисляли, за какво реагирате толкоз бързо, когато да вземем за пример си ударите чука по пръста? Всичко това е с помощта на невероятната скорост на нервния подтик, която се равнява на скоростта на състезателен автомобил.

31. Краткосрочната памет на човек е способна да запомни единствено 7 обекта. Ето за какво по-голямата част от телефонните номера в международен мащаб се състоят от седем числа. Но това не е лимитът на мозъка и той може да се тренира да обработва доста повече предмети посредством комбинирането им в групи.

32. По време на молитва или медитация в човешкия мозък пораждат делта талази (същите като при кърмачетата до 6 месеца). Благодарение на тези талази се „ изключваме “ от действителността, което е доста потребно за мозъка ни.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР